Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΒΡΑΔΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ...


Καλές οι πίτσες και τα σουβλάκια αλλά το χειροποίητο έχει άλλη αξία. Ετοίμασε μόνος σου τα σνακ για το Μουντιάλ και σώσε την τσέπη σου άλλα και το “σωσίβιο”, ενόψει καλοκαιριού.
Το Μουντιάλ είναι από τις καλύτερες ευκαιρίες να μαζευτεί η παρέα. Τα σνακ και οι μπύρες απαραίτητες. Εντυπωσίασε ακόμα περισσότερο τους φίλους ετοιμάζοντας ο ίδιος τα σνακ για την ποδοσφαιρική σας βραδιά


Club sandwich

Υλικά
3 φέτες ψωμί για τοστ
1 φέτα καπνιστή μπριζόλα ή γαλοπούλα
1 φέτα τυρί για τοστ
λίγες πατάτες τηγανιτές
1 φύλλο μαρουλιού
2 φέτες ντομάτα αλατισμένη
μαγιονέζα
Εκτέλεση
-Βάζεις τις φέτες του ψωμιού στην τοστιέρα μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις 2 πλευρές και στη συνέχεια τις αλείφεις με μαγιονέζα.
-Παίρνεις την πρώτη φέτα και βάζεις μια φέτα τυρί και μαρούλι. Πάνω βαλε την επόμενη φέτα ψωμιού και βάλε την καπνιστή μπριζόλα και την ντομάτα.
-Κλείνεις με την τρίτη φέτα ψωμιού και κόβεις το σάντουιτς στα 4. Σερβίρεις με τις πατατούκες και είναι έτοιμο!!
-Αυτή η συνταγή βέβαια είναι για ένα Club sandwich. Υπολόγισε τα υλικά ανάλογα με την παρέα σου.
Hot Dog

Υλικά
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
2 πιπεριές σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
λίγο τσίλι
λουκάνικα Φρανκφούρτης
ψωμάκια για χοτ ντόγκ
Εκτέλεση
-Τηγανίζεις το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέτεις το σκόρδο, λίγο τσίλι και χαμηλώνεις τη θερμοκρασία. Το αφήνεις για 2 με 3 λεπτά περίπου.
-Εντωμεταξύ ψήσε στο γκριλ τα λουκάνικα μέχρι να μαλακώσουν.
-Άνοιξε τα ψωμάκια, γέμισε τα με τα λουκάνικα και τη σάλτσα τσίλι και είναι έτοιμα.
Hamburger

Υλικά
1/2 ποτήρι κιμά
1 κουταλιά φρυγανιά ή ψωμί τριμμένο
2 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 πρέζες αλάτι, πιπέρι, κανέλα
1 ψωμάκι στρογγυλό
αγγουράκι, ντομάτα, μαρούλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-Πλύνε και κόψε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
-Βάλε σε λεκάνη το κιμά και τα υπόλοιπα υλικά.
-Ζύμωσε καλά με το χέρι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
-Πλάσε με το μίγμα ένα μπιφτέκι.
-Βάλε το μπιφτέκι στο φούρνο να ψηθεί στους 250 βαθμούς.
-Όταν ροδοκοκκινίσει, γύρισε το από την άλλη μεριά.
-Μέχρι να ψηθεί το μπιφτέκι, πλύνε και κόψε το αγγουράκι, τη ντομάτα και το μαρούλι.
-Βάλε τα υλικά σου στο ψωμάκι και έτοιμο το χάμπουργκερ.
-Προαιρετικά αν θες μπορείς να βάλεις και τυρί.
-Και σε αυτή τη συνταγή τα υλικά είναι για ένα χάμπουργκερ.
Ρολό με πικάντικες πατάτες, μπέικον και κασέρι

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
300 γρ. βρασμένες πατάτες
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 φλ. κασέρι τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
-Σε ένα τηγάνι ρίχνεις το λάδι και το μπέικον, και σοτάρεις μέχρι να γίνει τραγανό.
-Πρόσθεσε το κρεμμύδι να μαραθεί και αυτό.
-Σε ένα μπολ βάζεις τις βρασμένες πατάτες, τις λιώνετε με ένα πιρούνι και προσθέτεις μέσα το μπέικον με το κρεμμύδι και ανακατεύεις.
-Πρόσθεσε το τυρί , το μαϊντανό, τις λιαστές ντομάτες και ανακάτεψε.
-Άπλωσε το φύλλο σφολιάτας και βάλε μέσα την γέμιση. Τύλιξε σε ρολό και κλείστε τις άκρες με λίγο νερό πιέζοντας.
-Βάλε τα σ’ ένα ταψί και ψήστα στο φούρνο 160 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά.
-Για να μην κολλήσουν καλύτερα βάλε μια λαδόκολλά στον πάτο του ταψιού.
Ατομικά πιτσάκια με γεύση Ελλάδας

Υλικά
Για τη ζύμη
3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3/4 (περίπου) φλιτζάνι χλιαρό νερό
Για την γέμιση
ροδέλες πράσινης πιπεριάς
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα πολτοποιημένη
ρίγανη
φέτα τριμμένη (1 κουταλιά σούπας σε κάθε τεμάχιο)
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
ελιές και ελαιόλαδο
Εκτέλεση
-Φτιάχνεις μια ζύμη με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το χλιαρό νερό (όσο πάρει).
-Κάνεις την ζύμη ρολό και την κόβεις σε φέτες με πάχος 1 με 1,5 εκατοστό.
-Άνοιξε κάθε φέτα σε δίσκο και στρώσε τους σε ταψί.
-Πολτοποίησε την ντομάτα με το σκόρδο και μια κουταλιά λάδι.
-Βάλε σε όλους τους δίσκους τον πολτό της ντομάτας μετά βάλε φέτα, πιπεριά, κρεμμύδι, μια ελιά, πασπάλισε με ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
-Ψήσε στους 200°C πάνω κάτω για 35 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν.
Κοτομπουκιές πανέ στο φούρνο

Υλικά
700 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος φιλέτο
70 γραμμάρια γαλέτα
70 γραμμάρια παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
το χυμό ενός λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-Κόβεις το φιλέτο σε μπουκιές.
-Σε ένα μπολ βάλε το λάδι, το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλάτι και τέλος το πιπέρι και χτυπά (μπορείς και με το μηχανηματάκι για τον φραπέ) να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-Σε ένα άλλο μπολ βάλε την γαλέτα με την παρμεζάνα.
-Βουτά τις μπουκίτσες στο λαδολέμονο και μετά στο μείγμα γαλέτας-παρμεζάνας.
-Βάλε στο ταψί μια λαδόκολλα και τοποθέτησε τις κοτομπουκιές την μία δίπλα στην άλλη χωρίς να ακουμπάνε.
-Βάλε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά. Καλό είναι να έχεις το νου σου γιατί -καίγονται εύκολα.
Ζαμπονοτυροπιτάκια

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
20 φέτες τυρί
20 φέτες χοιρινή ωμοπλάτη
φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
Εκτέλεση
-Κόψε στα δύο το φύλλο κρούστας.
-Βάλε πάνω σε κάθε φύλλο από μία φέτα τυρί και μία φέτα ωμοπλάτη.
-Γυρνά προς τα μέσα το φύλλο που περισσεύει και στη συνέχεια τύλιξέ το σαν φλογέρα.
-Τα αλείφεις με αυγό, τα περνάς από τη φρυγανιά και τα τηγανίζεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες