Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΜΕΝΕΓΑΚΗ-ΛΑΤΣΙΟΣ ΣΕ ΝΕΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δύο εβδομάδες μετά το περίφημο δελτίο τύπου με το οποίο ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους, Γιάννης Λάτσιος και Ελένη Μενεγάκη προχώρησαν στην έκδοση νέου δελτίου Τύπου, αυτή τη φορά για τον τρόπο που χειρίζονται τα ΜΜΕ το θέμα του χωρισμού τους και κυρίως τις φωτογραφίες που αφορούν τα παιδιά τους...


«Απευθυνόμαστε σε εσάς υπό την ιδιότητά μας ως γονείς τριών ανήλικων παιδιών, τα οποία λόγω της δικής μας ιδιότητας ως δημόσια πρόσωπα, υφίστανται επί σχεδόν δύο εβδομάδες μία ιδιαίτερα επιβλαβή για την καθημερινή τους ζωή και τον ψυχικό τους κόσμο πίεση», αναφέρουν στο ξεκίνημα της κοινής ανακοίνωσής τους Λάτσιος και Μενεγάλη.

Το πρώην ζεύγος δηλώνει ότι δεν συμφωνεί με τον τρόπο παρουσίασης του δικού του ζητήματος ούτε από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ ούτε από το σύνολο των εντύπων και ενημερώνει ότι έχει προβεί «ήδη στις δέουσες ενέργειες». Επισημαίνει όμως ότι τα παιδιά του, που δεν είναι δημόσια πρόσωπα, δεν φταίνε σε τίποτα να ακολουθούνται παντού από σωρεία καμερών, δημοσιογράφων και φωτογράφων – κάτι που επισημαίνουν ότι συμβαίνει επειδή λόγω της ηλικίας τους συνοδεύονται πάντα από τους γονείς τους στις κοινωνικές τους εκδηλώσεις.

Μενεγάκη και Λάτσιος δηλώνουν: «Δεν συναινούμε και απαγορεύουμε την δημοσιοποίηση κάθε φωτογραφίας που θα περιλαμβάνει τα παιδιά μας, ακόμα κι αν αυτό γίνει με αλλοιωμένη την εικόνα τους με μωσαϊκό». Παράλληλα, καταλήγουν: «Έχοντας την αποκλειστική κατά το νόμο αρμοδιότητα προς τούτο, εφόσον ρητώς σας δηλώνουμε ότι εφεξής απαγορεύουμε κάθε χρήση φωτογραφιών που εικονίζουν και τα παιδιά μας, οι λήπτες αυτών των φωτογραφιών θα αποθαρρυνθούν σταδιακά, δεδομένου ότι η χρήση τους από οποιονδήποτε θα συνιστά αυτόματα παράνομη πράξη, για την οποία σε περίπτωση που συμβεί, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας».

Βέβαια, Λάτσιος και Μενεγάκη ξεχνούν ότι όλα τα κανάλια έχουν φροντίσει με ιδιαίτερη προσοχή να μην υπάρξει απεικόνιση οποιουδήποτε από τα παιδιά, δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα. Μια ευαισθησία που δεν φάνηκε να δείχνουν οι ίδιοι οι γονείς τους, αφού εκείνοι ήταν που καλούσαν τις κάμερες και τους φωτογράφους για να καλύψουν τις παλιές ευτυχισμένες στιγμές της οικογένειας, σε γάμους, βαφτίσια και λοιπές εκδηλώσεις...




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες