Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Χωρίς την προσδοκώμενη επιτυχία η αύξηση του μ.κ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ...


Έληξε την Παρασκευή 12/2 η προθεσμία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, χωρίς όμως την προσδοκώμενη επιτυχία. Πιο συγκεκριμένα, μετοχές αγόρασαν 5.800 άτομα και το ποσό που συγκεντρώθηκε ανήλθε σε 620.000 ευρώ. Δηλαδή, η εξαγγελθείσα αύξηση κεφαλαίου των 15,3 εκατ. ευρώ, καλύφθηκε μόλις κατά 4%!



Αντίθετα, πέρυσι τέτοια εποχή και συγκεκριμένα στην προηγούμενη αύξηση μ.κ., είχε συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξης των 2 εκατ. ευρώ.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κρίση που μαστίζει τη χώρα, η οικονομική "εξάντληση" των απλών φιλάθλων της ομάδας από τη μαζική αγορά εισιτηρίων διαρκείας τα τρία τελευταία χρόνια και τις συνεχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου, είναι μερικές από τις βασικές αιτίες για το μικρό ποσό που συγκεντρώθηκε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το μικρό χρονικό περιθώριο που δόθηκε για την αύξηση, το οποίο ήταν μόλις δύο εβδομάδων.

Βέβαια, ούτε η εξόρμηση μελών της διοίκησης στη Γερμανία δεν είχε, από οικονομικής απόψεως, σπουδαία αποτελέσματα, παρά τη συγκινητική κίνηση όσων ομογενών προσέφεραν τον οβολό τους.

Επίσης, μεγαλοεπενδυτές δεν συμμετείχαν ούτε σ' αυτή την αύξηση κεφαλαίου. Άλλωστε, η μη λύση του πολύ μεγάλου προβλήματος των χρεών στο Δημόσιο, λειτουργεί σε σημαντικό βαθμό αποτρεπτικά για οποιαδήποτε επένδυση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η διοίκηση της ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας πως «με τη λήξη της Δημόσιας Εγγραφής για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμμετείχαν συμβάλλοντας εκ νέου στην οικονομική εξυγίανση του Συλλόγου.

Εδώ και δεκαετίες ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. συμβάλλει αποφασιστικά στην πρόοδο της ομάδας. Ενα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους όσοι συμμετείχαν στις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου και αποτελούν "κομμάτι του Π.Α.Ο.Κ.".

Μετά τιμής,

Ο πρόεδρος & το Δ.Σ. της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ»


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες