Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ...


Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τη Δευτέρα (08/02). Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο (πάνω από 300 μέτρα). Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από βορρά προς νότο.


Πιο αναλυτικά :

Σε Μακεδονία και Θράκη, αρχικά θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως της Θράκης (πάνω από 300 μέτρα). Τα φαινόμενα το πρωί στη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι στην περιοχή θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο δε θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρά βαθμιαία όμως στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από βορρά προς νότο θα στραφούν σε βόρειων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά τις πρωινές ώρες. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στη συμπρωτεύουσα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες