Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Αϊτή: άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας + επαναπατρισμός Ελλήνων...


Με επικεφαλής τον υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρο Κουβέλη, αναχωρεί για την Αϊτή η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια που θα μεταφέρει 50 τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού, τρόφιμα και σκηνές.



H αποστολή απαρτίζεται από 70 (στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων και δημοσιογράφοι) και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναμένεται να επιδώσει επιστολή συμπαράστασης του Έλληνα προς τον Αϊτινό πρωθυπουργό.
Στο μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας (8/2) ελληνικό αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Πορτ ο Πρενς ελληνικό αεροσκάφος, προκειμένου να παραλάβει τα μέλη των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) που βρίσκονται στην Αϊτή, καθώς και τους Έλληνες πολίτες που διαμένουν στη χώρα και επιθυμούν να επαναπατριστούν. Όσοι εκ των Ελλήνων πολιτών επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα θα πρέπει να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου πριν από τις 7 το πρωί (τοπική ώρα).

Να σημειωθεί πως οι χώρες της G7, όπως αποφασίστηκε κατά τη σύνοδο, πρόκειται διαγράψουν το χρέος της Αϊτής μετά από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα στις 12 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών του Καναδά. Το συνολικό χρέος της Αϊτής φθάνει τα 890 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων οφείλει το 41% στην Αμερικανική Διακρατική Τράπεζα Ανάπτυξης και το 27% στην Παγκόσμια Τράπεζα.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες