Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ιράν : Εγκαινιάστηκαν δύο εργοστάσια κατασκευής πυραύλων...


Την παραγωγή δύο νέων πυραύλων άρχισε και επίσημα το Σάββατο (06/02) το Ιράν, εγκαινιάζοντας δύο εργοστάσια κατασκευής πυραύλων εδάφους – αέρος και αντιαρματικών πυραύλων.



Σύμφωνα με όσα μετέδωσε κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός στο Ιράν, το πρώτο εργοστάσιο κατασκευάζει πυραύλους εδάφους-αέρος Qaem που έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν εχθρικά ελικόπτερα και το δεύτερο αντιαρματικούς πυραύλους Toufan.

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό, οι πύραυλοι Toufan είναι εξοπλισμένοι με δύο κεφαλές και μπορούν να καταστρέψουν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και άρματα μάχης.

«Δεν έχω τη αίσθηση ότι βρισκόμαστε κοντά σε μία συμφωνία» για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, είπε ο Υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών σε δημοσιογράφους στην Αγκυρα, όπου συναντήθηκε με Τούρκους δημοσιογράφους.

Στον αντίποδα, ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών, Ahmad Vahidi, δήλωσε την Παρασκευή (05/02), ότι βλέπει να υπάρχουν καλές προοπτικές για επίτευξη συμφωνίας με τις μεγάλες δυνάμεις για το θέμα των πυρηνικών.

«Καλή αρχή» θεωρεί την ιρανική εξαγωγή πυρηνικών ο ΥπΕξ της Γερμανίας

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε το Σάββατο (06/02) πως οποιαδήποτε ιρανική κίνηση να εξαγάγει πυρηνικά καύσιμα για εμπλουτισμό θα θεωρηθεί «μια καλή αρχή».

Ταυτόχρονα όμως, μια τέτοια κίνηση από το Ιράν, «δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις διαπραγματεύσεις που θα διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Ένα εξοπλισμένο με πυρηνικά όπλα Ιράν δεν είναι αποδεκτό από μας».

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ακόμη, πως το Ιράν ως τώρα δεν έχει καταφέρει να διαλύσει τον σκεπτικισμό της Δύσης ότι είναι έτοιμο να προχωρήσει σε ουσιαστικές υποχωρήσεις σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Το χέρι μας εξακολουθεί να είναι απλωμένο, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε αγγίξει τίποτε. Δεν έχω δει κάτι από χθες που να με κάνει να αλλάξω γνώμη», υπογράμμισε.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες