Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΜΕ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ...


Ένα έντεχνα δουλεμένο κύκλωμα είχε στηθεί επί πέντε χρόνια σε Ελλάδα και Κύπρο που βάφτιζε οικογένειες με δυο παιδιά ως τρίτεκνες προκειμένου να παίρνουν ευκολότερα μεταγραφές στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας.



Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Βήματος, το κύκλωμα προσέγγιζε οικογένειες που είχαν δυο ή τρία παιδιά κυρίως με περιορισμένη οικονομική δυνατότητα και τους προσέφερε… ένα τρίτο ή τέταρτο παιδί προκειμένου τα μέλη της οικογένειας να παίρνουν ευκολότερα μεταγραφές ή να εισάγονται σε καλύτερα πανεπιστήμια!

Συνήθως το «πρόσθετο» παιδί προσέφερε μια άλλη οικογένεια και μάλιστα έναντι αδράς αμοιβής, ύψους 50.000 ευρώ. Έτσι λοιπόν, η ενδιαφερόμενη οικογένεια γινόταν αυτομάτως πολύτεκνη και απολάμβανε όλα τα δικαιώματα μιας πολύτεκνης οικογένειας. Στο «κόλπο» ήταν αναμεμιγμένοι και πολλοί συμβολαιογράφοι, οι οποίοι συνέτασσαν πλαστά συμβόλαια υιοθεσίας.

Τα πλοκάμια τους είχαν απλωθεί και στην Κύπρο, όπου εκεί μπορούσαν να «διευκολύνουν» παιδιά ελλήνων στρατιωτικών που υπηρετούσαν στη νήσο, προκειμένου να δίνουν εξετάσεις εκεί, και να εισάγονται με ευνοϊκότερους όρους στα ελληνικά πανεπιστήμια!

Το σκάνδαλο αποκάλυψε η ίδια η υπουργός Παιδείας, η οποία έχει ήδη αποστείλει το φάκελο με όλα τα στοιχεία στην Εισαγγελία Αθηνών για περαιτέρω διερεύνηση.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες