Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

16ΧΡΟΝΗ ΘΑΦΤΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΤΙΜΗΣ...


Μία 16χρονη κοπέλα θάφτηκε ζωντανή από τα μέλη της οικογένειάς της, καθώς υποψιάζονταν πως διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με άνδρες και θέλησαν δια αυτού του τόπου να ξεπλύνουν την τιμή της.



Η άτυχη νεαρή Μεντίν Μεμί βρέθηκε καθιστή σε μία τάφρο βάθους δύο μέτρων και οι αναλύσεις που ακολούθησαν αποκάλυψαν πως υπήρχε χώμα στους πνεύμονες και το στομάχι της, γεγονός που αποδεικνύει, σύμφωνα με ιατροδικαστή, το ότι θάφτηκε ζωντανή.
«Η κοπέλα βρέθηκε με δεμένα χέρια και τη στιγμή αυτού του μακάβριου εγκλήματος ήταν ζωντανή και είχε τις αισθήσεις της», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Το πτώμα της 16χρονης βρέθηκε στον κήπο του οικογενειακού σπιτιού τον περασμένο Δεκέμβριο, αφού αγνοείτο επί έναν και πλέον μήνα. Το έγκλημα διεπράχθη στην Κάχτα, ένα χωριό κοντά στη Μαλάτια της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Έχουν συλληφθεί ο πατέρας και ο παππούς της 16χρονης κοπέλας, αλλά, όπως διευκρινίζεται από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή, δεν έχουν μιλήσει.

Η τουρκική κυβέρνηση και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν επιδοθεί σε προσπάθειες να θέσουν τέλος στα εγκλήματα τιμής, τα οποία ετησίως στερούν τη ζωή από πολλούς ανθρώπους. Μάλιστα, υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αυξηθεί ποινές για τα εγκλήματα τιμής που σήμερα μπορούν να επισύρουν και ισόβια κάθειρξη.

Ωστόσο, το ξέπλυμα της τιμής με αίμα χαίρει ευρείας ανοχής από την τουρκική κοινωνία, ιδιαίτερα στις κουρδικές περιοχές όπου σημειώνονται τα περισσότερα εγκλήματα αυτού του είδους.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες