Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ MCLAREN MERCEDES...


Η McLaren Mercedes παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο (MP4-25) με το οποίο φιλοδοξεί να επανέλθει στην κορυφή της Formula 1. Φέτος η ομάδα έχει καθαρά Βρετανικό χρώμα καθώς δίπλα στον Lewis Hamilton θα βρεθεί ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2009, Jenson Button.

«Ήταν ο Alexander Graham Bell αυτός που είπε ότι η προετοιμασία είναι το κλειδί της επιτυχίας και εμείς έχουμε προετοιμαστεί για αυτήν τη σεζόν πιο ενδελεχώς από ποτέ. Ως επικεφαλής, είμαι υπερήφανος που παρουσιάζω αυτήν την ομάδα αλλά είμαι απλώς ένα μικρό μέρος από ένα γκρουπ αφοσιωμένων ανθρώπων. Μια καλή ομάδα και ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο μπορούν να πετύχουν μόνο με τους καλύτερους οδηγούς. Οι οδηγοί μας δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις γιατί είναι αυτοί που έχουν κερδίσει τα δύο τελευταία πρωταθλήματα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέτος θα μας εκπροσωπήσουν στην πίστα οι Lewis και Jenson. Και οι δύο θέλουν να κερδίσουν. Κάθε χρονιά στη F1 φέρνει νέους κανονισμούς και η φετινή δεν αποτελεί εξαίρεση. Έχουμε σχεδιάσει ένα μονοθέσιο που εκμεταλλεύεται τη σύλληψη του διπλού διαχύτη. Προσβλέπουμε σε ένα συναρπαστικό Πρωτάθλημα με αρκετά αξιοσημείωτα νέα πρόσωπα και τουλάχιστον ένα παλιότερο. Παραμένουμε υπερήφανοι συνεργάτες της Mercedes Benz, αλλά πρέπει να κάνουμε δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κερδίσουμε την εργοστασιακή της ομάδα», δήλωσε ο επικεφαλής της McLaren, Μartin Whitmarsh.


«Η λύση που έχουμε επιλέξει για τον διαχύτη μπορεί να χαρακτηριστεί ακραία», λένε οι άνθρωποι της ομάδας.


Στη McLaren ισχυρίζονται ότι η ομάδα μηχανικών μπορεί να αλλάξει σετ ελαστικών σε λιγότερα από 2,5"...


«H τεχνική ομάδα ήρθε αντιμέτωπη με μια μεγάλη πρόκληση. Δεν είχε έναν αλλά δύο Παγκόσμιους Πρωταθλητές στο μονοθέσιό της. Αισθανθήκαμε πίεση να παρέχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό για τη δουλειά - πήραμε στα σοβαρά την κατάσταση. Είναι αρκετά εξελιγμένο μονοθέσιο αλλά πολύ ποιοτικό. Αυτό συνέβη λόγω της καλής συνεργασίας μεταξύ της αεροδυναμικής ομάδας και τους μηχανικούς σχεδίασης», είπε ο διευθυντής του τμήματος μηχανολογίας της McLaren, Paddy Lowe.


«Το να βλέπω το Νο1 στο μονοθέσιό μου είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά πρέπει να ξεχάσω τι έγινε πέρσι. Θα είναι πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Το μονοθέσιο δείχνει φανταστικό. Πάντα πίστευα ότι η Vodafone McLaren Mercedes θα έφτιαχνε ένα μονοθέσιο πολύ σχολαστικά και όπως πρέπει. Ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις σε μια νέα ομάδα. Έχεις κάποια γνώμη απ’ έξω αλλά ποτέ δεν ξέρεις την ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα. Για μένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Νιώθω ότι έχω γίνει μέλος της ομάδας και πέρασα κάποιες καλές ημέρες στο εργοστάσιο. Το καλό είναι ότι το δύσκολο ξεκίνημα του 2009 έχει κάνει όλη την ομάδα ‘πεινασμένη’ για ένα καλύτερο 2010. Το βλέπεις αυτό σε όλους στο εργοστάσιο. Όλοι λένε ότι έχουν δουλέψει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χειμώνα αλλά δεν τους πειράζει. Όλα πάνε καλά αλλά και ανυπομονώ να μπω στην πίστα με το νέο μονοθέσιο», δήλωσε ο Jenson Button.


«Είμαι σίγουρος ότι θα είναι εντελώς διαφορετικό στο χειρισμό απ' ότι το προηγούμενο. Οι μηχανικοί δούλεψαν σκληρά δοκιμάζοντας τα καινούρια εξαρτήματα, βελτίωσαν την κάθετη δύναμη και την αποτελεσματικότητα της αεροδυναμικής. Δεν έχουμε κάνει πολλές δοκιμές. Τώρα έχουμε 7 ημέρες ο καθένας. Έχουμε μεγάλο φορτίο καυσίμου, στενά ελαστικά - ελπίζω να δουλέψουμε στο μέγιστο αυτές τις ημέρες, να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους γύρους και να είμαστε σε καλή κατάσταση για τον πρώτο αγώνα», είπε ο Lewis Hamilton.


Lewis Hamilton και Jenson Button κάνουν τα αποκαλυπτήρια της MP4-25. Το τμήμα αεροδυναμικής της McLaren έχει ακολουθήσει επιθετική προσέγγιση στο σχεδιασμό του...


Ο Martin Whitmarsh μαζί με το τεχνικό επιτελείο ανέβηκαν στο πόντιουμ λίγο πριν την παρουσίαση. Απουσιάζει «εξαιτίας προβλημάτων με τη φωνή του» ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes Motorsport, Norbert Haug. Σε λίγο τα αποκαλυπτήρια...


Κρύβει εκπλήξεις η νέα MP4-25 ειδικά στο πίσω μέρος της όπου το κάλυμμα του κινητήρα είναι σε στιλ φτερό καρχαρία και ενώνεται με την πίσω αεροτομή (!). Τα πλαϊνά μέρη του μονοθεσίου και οι απολήξεις των εξατμίσεων είναι σμιλευμένα με τρόπο που παραπέμπει σε έργο τέχνης. Οι χρωματισμοί δεν έχουν αλλάξει με το ασημί και το κόκκινο να κυριαρχούν στις επιφάνειες...


Οι άνθρωποι της McLaren ισχυρίζονται ότι έχουν δημιουργήσει ένα όσο το δυνατόν πιο ουδέτερο μονοθέσιο γίνεται, το οποίο δεν έχει στηθεί με βάση το οδηγικό στιλ του ενός ή του άλλου πιλότου.


«Μετά τα όσα περάσαμε πέρυσι αλλά κυρίως τη σημαντική μας αντεπίθεση στο δεύτερο μισό της σεζόν, πιστεύουμε ότι θα δώσουμε στους Jenson και Lewis ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Το αν θα διεκδικήσει τους τίτλους, είναι νωρίς ακόμα για να το πούμε. Αν θα κερδίσει αγώνες; Το ελπίζω! Είμαι όμως περήφανος για την προσπάθεια που έχουμε κάνει», λέει ο διευθυντής της ΜcLaren, Martin Whitmarsh.


Στη μεταβατική περίοδο που θα ολοκληρωθεί το 2011, ο όμιλος McLaren θα πάρει πίσω το 40% των μετοχών της, που αυτή τη στιγμή κατέχει η Daimler AG, έτσι ώστε όταν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, ο όμιλος McLaren να γίνει μία ανεξάρτητη εταιρική οντότητα.


Η Mercedes Benz θα συνεχίσει τόσο ως προμηθευτής κινητήρων όσο και ως συνεργάτης της McLaren τουλάχιστον μέχρι το 2015. Στην επίσημη ονομασία της ομάδας θα υπάρχει η Mercedes (σ.σ. Vodafone McLaren Mercedes), ενώ θα διατηρηθούν και οι χρωματισμοί των μονοθεσίων με το ασημί και το κόκκινο να κυριαρχούν πάνω στις επιφάνειές τους.


Από κει και πέρα έχει ενδιαφέρον πως θα διαμορφωθούν οι σχέσεις με τη Mercedes μετά την απόφαση των Βαυαρών να πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα με το δικό τους team.


Η περσινή χρονιά δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για την ομάδα που είδε πάντως την απόδοση του μονοθεσίου της να βελτιώνεται αισθητά από τα μέσα της περιόδου και έπειτα.


Με τους 2 τελευταίους Παγκόσμιους Πρωταθλητές στο δυναμικό της, τον Lewis Hamilton και τον Jenson Button, η Εθνική... Μ. Βρετανίας αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό Πρωτάθλημα.


Το shakedown του νέου μονοθεσίου θα γίνει τη Δευτέρα 1/2 στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia από τον Gary Paffet.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες