Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

"Αδύνατο να υποστηριχθεί λύση χειρότερη του σχεδίου Ανάν"...


Ως αδύνατη χαρακτήρισε την υποστήριξη μίας λύσης, που όχι μόνο δε θα βελτιώνει σημαντικά την απορριφθείσα πρόταση λύσης του 2004, σχέδιο Ανάν, αλλά θα αποτελεί και μία δραματική οπισθοδρόμηση, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, απευθυνόμενος στον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ.



Ερωτηθείς για τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, που χαρακτήρισε «χρυσή ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί δεόντως» τις «ισορροπημένες» προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς, ο Νίκος Ανασταστιάδης σχολίασε πως «εάν είναι το ίδιο ισορροπημένες και οι υπόλοιπες προτάσεις, αντιλαμβάνεστε πόση ανισορροπία υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο».
Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ανέφερε πως «η δέσμη είναι ισόρροπη και λαμβάνει υπόψη τόσο τις προηγούμενες θέσεις των πλευρών, όσο και τα αιτήματά τους. Αυτή η χρυσή ευκαιρία πρέπει να αξιολογηθεί δεόντως. Σε περίπτωση κατά την οποία υπάρξει μια αρνητική αντίδραση εκ μέρους της ελληνοκυπριακής πλευράς, τότε θα αισθανθούμε ανησυχία για το μέλλον της διαδικασίας».

Να σημειωθεί πως ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, ενέταξε την προαναγγελία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, για επιπρόσθετες προτάσεις αναφορικά με το Κυπριακό, στο πλαίσιο των επικοινωνιακών παιχνιδιών της Τουρκίας.

Οι ενέργειες κρίνονται όχι από τις ίδιες τις ενέργειες ως τέτοιες, αλλά από το περιεχόμενο των ενεργειών και από το περιεχόμενο των προτάσεων, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη δήλωση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ πως το έγγραφο που κατέθεσε βρίσκεται στο τραπέζι των εντατικών διαπραγματεύσεων, επανέλαβε τη δήλωση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, πως «δεν έχει κανένα πακέτο προτάσεων με αυτή την έννοια στο τραπέζι».

Σε ερώτηση που του τέθηκε εάν το έγγραφο που κατέθεσε η ελληνοκυπριακή πλευρά αποσκοπεί και ως απάντηση στις θέσεις που διατυπώνονται στο έγγραφο της τουρκοκυπριακής πλευράς, επεσήμανε πως οι προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς δε συνιστούν απάντηση στο έγγραφο της άλλης πλευράς.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες