Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...


Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (9/1) στο Κοινοβούλιο, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, περιστατικό που προκάλεσε την έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Πάνο Παναγιωτόπουλο.





Σχετικά links
Έκρηξη βόμβας κοντά στη Βουλή
Ειδικότερα, στην αναφορά του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, ΠάνουΠαναγιωτόπουλου, που ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ΜιχάληΧρυσοχοΐδη, να αφήσει τα «λόγια και να περάσει σε έργα», ο τελευταίος ανταπάντησε πως ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας «υπήρξε μέλος των πλέον άπρακτων κυβερνήσεων που γνώρισε ο τόπος».
Η κόντρα συνεχίστηκε με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, να ζητά από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, να «κάνει αυστηρές συστάσεις στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να τονίζει πως «η ευκολία με την οποία ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας καταλογίζει απραξία στους πολιτικούς του αντιπάλους, αν δεν υποκρύπτει μίζερες μικροκομματικές σκοπιμότητες, υποδηλώνει υποκρισία».

Αναφορικά με την έκρηξη που σημειώθηκε στο Κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός, ΓιώργοςΠαπανδρέου, προσερχόμενος το βράδυ του Σαββάτου στη Βουλή, υπογράμμισε πως η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται. «Κανένας και με κανένα τρόπο δεν πρόκειται να πλήξει τους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Θα είμαστε όλοι ενωμένοι απέναντι σε όσους επιχειρούν να θέσουν τον πολιτικό κόσμο και τους πολίτες σε ομηρία», ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την Κυριακή (10/1).

«Ο χώρος της επίθεσης είναι υψηλού συμβολισμού. Είναι και θα παραμείνει αφύλακτος. Η Αθήνα για χάρη των λίγων δεν πρόκειται να μετατραπεί σε στρατοκρατούμενη πόλη», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σημείωσε πως «η επίθεση αποτελεί βαρύτατη πρόκληση κατά της έννομης τάξης, στρέφεται συνολικά κατά της Ελληνικής κοινωνίας και πλήττει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς».

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση που σημειώθηκε μπροστά στη Βουλή, κάνοντας λόγο για ενέργεια που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πράξη αντίστασης στην άγρια και ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα λαϊκά δικαιώματα, αλλά αντίθετα βοηθάει και εξυπηρετεί όσους επιθυμούν να φοβίσουν το λαό.

Για πράξη πρόκληση απέναντι στη δημοκρατία, έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως τέτοιου είδους ενέργειες επιδρούν αποπροσανατολιστικά και αξιοποιούνται ως άλλοθι για να αποθαρρυνθούν οι αναγκαίοι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες απέναντι σε μια πολιτική που πλήττει μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φοβάται, δεν υποστέλλεται. Αντιθέτως χαλυβδώνει το φρόνημα και την αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των υπονομευτών της», σημειώνει ο ΛΑΟΣ.

Από την έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (9/1) στο Κοινοβούλιο, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. H αστυνομία εκτιμά πως η ενέργεια ανήκει στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ εξετάζει και προκήρυξη της οργάνωσης «Αντάρτικος Εμπρηστικός Σχηματισμός», που αναρτήθηκε για περίπου μισή ώρα στο διαδίκτυο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες