Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ




Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της «μάχης», όπως είπε, που δόθηκε επί διήμερο στο Νταβός, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τη λήξη των εργασιών του 40ού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ...
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του, «σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, όπου έχει τρωθεί ουσιαστικά η αξιοπιστία της, δώσαμε σκληρή μάχη επί δύο ημέρες για να περάσουμε ένα θετικό μήνυμα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και των θεσμών, για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο».

Ο στόχος όπως σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, είναι να προστατευθεί ο μέσος Έλληνας, «στον οποίο θέλουμε να δώσουμε προοπτική, γιατί δεν πρέπει να πληρώσει εκείνος τα λάθη που έκαναν άλλοι. Το διήμερο αυτό, κάναμε ένα πρώτο θετικό βήμα για όλα αυτά».

Σε συνομιλία που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε ότι η Ελλάδα εμφανίστηκε στο Νταβός με αποφασιστικότητα, συγκροτημένο πρόγραμμα και πειστικά επιχειρήματα για τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων. Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε και τη θέση της Ελλάδας σχετικά με το Ευρωομόλογο. Αρχικά είπε ότι το Ευρωομόλογο το έθεσαν οι ευρωπαίοι Σοσιαλιστές πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση και όταν στον ορίζοντα δεν υπήρχαν τα προβλήματα της Ελλάδας όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Το θέμα αυτό ενδεχομένως να τεθεί από κάποιες χώρες στη σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 11 Φεβρουαρίου. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει στην πρωτοπορία μιας τέτοιας εξέλιξης, αλλά, αν υπάρξουν χώρες που θα το θέσουν, η Ελλάδα θα το υποστηρίξει.

Αναφορικά με τη συνέχιση των αρνητικών δημοσιευμάτων κατά της χώρας, ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι θα περάσει μια περίοδος που θα υπάρχουν τέτοια δημοσιεύματα μέχρι την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της χώρας σε ένα βαθμό, να έχουμε δηλαδή την αξιοπιστία με τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, ο παρευρισκόμενος υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρατήρησε ότι οι μηχανισμοί παρακολούθησης που θα βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να καθησυχάσουν τις αγορές.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιδόθηκαν την Παρασκευή σε επικοινωνιακή αντεπίθεση, προκειμένου να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα και να ενισχυθεί η εικόνα της χώρας μας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε συνάντηση στο Νταβός με 25 διευθυντές ξένων εφημερίδων, στους οποίους ανέλυσε τα κυβερνητικά μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς και τις ριζικές αλλαγές σε ασφαλιστικό και φορολογικό. Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις υπογράμμισε ότι οι πολίτες τον στηρίζουν και δεν θέλουν μερεμέτια γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι πρέπει να αλλάξουμε.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες