Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΑΛΑΤ Η ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ


Οι προτάσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για το κεφάλαιο «διακυβέρνηση - κατανομή εξουσιών» είναι «κατά κοινή διαπίστωση απαράδεκτες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά την ανταλλαγή απόψεων για το περιεχόμενό τους μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια και των ηγετών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, την Κυριακή...


Οι προτάσεις, υπογράμμισε ο κ. Στεφάνου, «δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση για συζήτηση και πόρρω απέχουν από τα συμφωνηθέντα για λύση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας». Επίσης δήλωσε ότι οι προτάσεις Ταλάτ θεωρούνται «επικοινωνιακό παιχνίδι της Τουρκίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει την προσεχή Παρασκευή για να ενημερωθεί για την πρώτη φάση των εντατικών διαπραγματεύσεων Χριστόφια - Ταλάτ, οι οποίες αρχίζουν την Δευτέρα το πρωί.

Επίσης, στις 18 Ιανουαρίου ο πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συνομιλίες στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Στο μεταξύ, τη θέση ότι «μόνο αν οι Ελληνοκύπριοι καταλάβουν ότι είμαστε κράτος, θα καταλήξουμε σε συμφωνία στο κυπριακό», προβάλλει με κατηγορηματικό τρόπο ο «πρωθυπουργός» του παράνομου καθεστώτος Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις θα είναι τον Απρίλιο νικητής των «προεδρικών εκλογών» στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ο Έρογλου, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή» της Κύπρου, δήλωσε πως «πρώτα απ' όλα πρέπει να συμφωνηθεί και να γίνει παραδεκτό ότι είμαστε κράτος. Πως ό,τι δηλαδή υπάρχει στον Νότο, υπάρχει και στον Βορρά».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες