Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΑ ΜΙΝΤΙΑΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του ΕΔΟΕΑΠ να "κόψει" το επίδομα στους συνταξιούχους, ενώ την ίδια στιγμή η NOVA προβάλλει το Κύπελλο Ισπανίας.



Αντιδράσεις για την απόφαση του ΕΔΟΕΑΠ
Η δημοσιογραφική παράταξη «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» παίρνει θέση για την απόφαση του ΕΔΟΕΑΠ να καταργήσει το επίδομα στους συνταξιούχους.

«Τρέχει και δεν φτάνει τώρα η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ από την κατακραυγή ασφαλισμένων και συνταξιούχων που έχουν ξεσηκωθεί και είναι αντιμέτωποι με τις αυθαιρεσίες της.

Από προχθές, μετά την κατάργηση του επιδόματος στους συνταξιούχους και την ανατροπή της συμπληρωματικής ασφάλισης των συζύγων ασφαλισμένων, πετσοκόβεται και το επίδομα για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, που αφορά τα παιδιά μας.

Με μυστική απόφαση που ελήφθη στις 24 Νοεμβρίου 2009, όποιος ασφαλισμένος έχει οικογενειακό εισόδημα (δηλ. και οι δύο σύζυγοι μαζί) πάνω από 50.000 δεν δικαιούται πλέον το επίδομα, ενώ σε περίπτωση οικογενειακού εισοδήματος έως 40.000 γίνεται περικοπή 50 το μήνα για κάθε παιδί.

Το εξωφρενικό είναι ότι η κατάργηση γίνεται στη μέση της σχολικής χρονιάς και χωρίς καμία προειδοποίηση και στα μουγγά μήπως το καταπιούν και αυτό οι ασφαλισμένοι. Τη Δευτέρα 11/1 συνταξιούχοι και άλλοι ασφαλισμένοι, με πρωτοβουλία των εκπροσώπων τους έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ.

Σε μία κίνηση απελπισίας η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ για να προλάβει τη συγκέντρωση της Δευτέρας, καλεί στο ενδιάμεσο, μεμονωμένα αλλά και ομαδικά, ασφαλισμένους προσπαθώντας απεγνωσμένα να παράσχει εξηγήσεις. Οι διαμαρτυρίες, οι καταγγελίες και οι αντιδράσεις των ασφαλισμένων αναγκάζουν ήδη τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ να συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα μήπως και βρει τρόπο να τα μαζέψει.

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων προτείνει Έκτακτη Γενική Συνέλευση και επιμένει ότι το πρόβλημα του ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι οι παροχές, που αντί να περικοπούν πρέπει να βελτιωθούν. Το πρόβλημα είναι τα εκατομμύρια ευρώ από εισφορές και αγγελιόσημο που δεν εισπράττονται και οι σπατάλες αλλά και οι αυθαιρεσίες της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου».

Κύπελλο Ισπανίας και NBA στην NOVA

Αγώνες ρεβάνς για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ισπανίας θα καλύψει την επόμενη εβδομάδα η NOVA. Την Τρίτη 12/1 το NovaSports 1 στις 22.00 θα δείξει τον αγώνα Βιγιαρεάλ - Θέλτα, ενώ την Τετάρτη 13/1 στις 23.00 θα μεταδώσει το ματς Βαλένθια - Μπαρτσελόνα. To NovaSports 2 την Τετάρτη 13/1 στις 21.00 θα δείξει το ματς Βαλένθια - Λα Κορούνια.

Σε ότι αφορά το ΝΒΑ την Πέμπτη 14/1 στις 03.00 (ξημερώματα Παρασκευής) από το NovaSports 1 θα μεταδοθεί το ματς Βοστόνη - Σικάγο, ενώ το Σάββατο 16/1 στις 03.00 (ξημερώματα Κυριακής) θα καλυφθεί ο αγώνας Οκλαχόμα - Μαϊάμι.


Τέλος από Παπακωνσταντίνου στους υψηλούς μισθούς της ΕΡΤ
Αποφασισμένος να βάλει τέλος στους υψηλούς μισθούς των στελεχών και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ είναι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Καλεσμένος στην εκπομπή του MEGA «Κοινωνία ώρα MEGA» o κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι οι αμοιβές αυτές αποτελούν πρόκληση και ότι άμεσα θα περικοπούν για να μην προκαλείται το δημόσιο αίσθημα.

Ευρωλίγκα στον ΣΚΑΪ

Σχετικά καλά νούμερα έκανε η τηλεθέαση του αγώνα μπάσκετ Εφές Πίλσεν - Ολυμπιακός για την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ που έδειξε την Πέμπτη 7/1 ο ΣΚΑΪ, καθώς έφτασε μέχρι 9,1%.

Όσον αφορά την επόμενη εβδομάδα το κανάλι του Φαλήρου θα μεταδώσει την Τετάρτη 13/1 στις 21.30 το ματς Όλντεμπουργκ - Παναθηναϊκός.

Αντιδράει ο Ολυμπιακός για Conn-X

Την στιγμή που το Conn-X TV Sport ξεκινάει το Σάββατο 9/1 τις μεταδόσεις της Α1 μπάσκετ με το ματς ΠΑΟ - Περιστέρι (19.00), εμπλοκή παρουσιάζεται με τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν θέλει τα παιχνίδια του να μεταδίδονται από το κανάλι του ΟΤΕ (για λόγους χορηγών, οικονομικά, κ.α). Κάτι που σημαίνει ότι οι εντός έδρας αγώνες των «ερυθρολεύκων» θα προβάλλονται από τον ΣΚΑΪ και κάποια ματς από το Μακεδονία TV. Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες ομάδες (Πανιώνιος, Κολοσσός, Πανελλήνιος) δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα.

Bραζιλιάνικο και Ευρωλίγκα πόλο στην NOVA

Aπό το Σάββατο 16 Ιανουαρίου αρχίζει το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και το NovaSports 7 στις 21.00 θα δείξει τον αγώνα Παλμέιρας - Μότζι Μίριμ.

Για την Ευρωλίγκα πόλο Ανδρών το NovaSports 7 το Σάββατο 16/1 στις 19.00 θα δείξει το παιχνίδι Πανιώνιος - Γιουνγκ, ενώ την Κυριακή 17/1 στις 20.00 θα προβληθεί το ματς Παρτιζάν - Ολυμπιακός.

Αναμονή για τον πρόεδρο στην ΕΡΤ
Αντίστροφα μετράμε για το νέο πρόεδρο στην ΕΡΤ. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος να ανακοινώσει το όνομα του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, ενώ στην συνέχεια αναμένεται να υπάρξει διαχωρισμός της θέσης του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου μέσω νομοθετικής παρέμβασης.

Τελευταίο όνομα που είδε το φως της επικαιρότητας (από το i-reporter) για την θέση αυτή είναι του Γιώργου Γαμπρίτσιου ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Syned του ομίλου NetMed - Forthnet και αποτελεί επιλογή του Παύλου Γερουλάνου.

Αλλαγή ώρας σε αγώνα ΝΒΑ στον ΣΚΑΪ

Ο αγώνας Κλίπερς - Μαϊάμι για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ την Κυριακή 10/1 θα μεταδοθεί στις 03.00 και όχι στις 02.00 (ξημερώματα Δευτέρα) από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες