Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ...


Τέλος οι ανοιξιάτικες μέρες που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες με θερμοκρασίες που είχαν να σημειωθούν τέτοια εποχή εδώ και 112 χρόνια, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών!




Κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, παρόλα αυτά ο υδράργυρος θα ανέβει τα Θεοφάνεια (6/1). Για την Κυριακή (3/1) σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και χιόνια στα βόρεια ορεινά και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο. Επίσης, θα σημειωθούν τοπικά θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Αναλυτικά

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης όπου το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Βελτίωση στα δυτικά από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αρχικά θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 6 με 8 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 6 με 8 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες