Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ


«Γαλλικό» άρωμα θα έχει η Ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς η κυβέρνηση μελετά την καθιέρωση ενός νέου φόρου με στόχο τη δημιουργία του λεγόμενου «ασφαλιστικού» κουμπαρά.
Ο φόρος θα καταβάλλεται από τράπεζες, καζίνο και ιδιωτικές κλινικές, στα πρότυπα της αντίστοιχης φορολογίας που εφαρμόζεται από το 1990 στη Γαλλία για τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων...

Το συγκεκριμένο μέτρο είχε προτείνει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής διαλόγου για το Ασφαλιστικό, όταν είχε κάνει λόγο και για αλλαγή στο καθεστώς των εισφορών, για καθιέρωση δέσμης αντικινήτρων ως προς την πρόωρη έξοδο από την εργασία και τερματισμό των εθελουσίων εξόδων.
Σύμφωνα με την εισήγηση, προτείνεται η ενίσχυση μέσω άμεσης φορολογίας του Ταμείου Αλληλεγγύης των Γενεών. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο Ταμείο, το οποίο συστάθηκε με στόχο τη δημιουργία αποθέματος υπέρ των μελλοντικών αναγκών του Ασφαλιστικού, προβλέπεται, σύμφωνα με νόμο που θέσπισε η Νέα Δημοκρατία, να ενισχύεται με το 4% των ετήσιων εσόδων του ΦΠΑ. Ωστόσο τα χρήματα αυτά ποτέ δεν του αποδόθηκαν.
Όλα αυτά, την ώρα που ο νέος χρόνος φέρνει δυσάρεστα νέα για χιλιάδες ασφαλισμένους σε όλα τα Ταμεία, καθώς από την πρώτη ημέρα του χρόνου ενεργοποιήθηκαν δυσμενείς ρυθμίσεις με αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τις νεότερες μητέρες ανηλίκων, αλλά και με μείωση της βασικής σύνταξης κατά 4% στον ΟΓΑ.
Επιπλέον, καταργούνται ευνοϊκές διατάξεις για αναγνώριση ενσήμων και πρόωρη σύνταξη στους ανέργους, ενώ εντός του πρώτου εξαμήνου του 2010 αναμένονται οι νέες αποφάσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες