Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΑΘΩΑ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΤΕΛΛΑ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ...

Αθώες έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας τους δασκάλους Στέλλα Πρωτονοτάριου και Ντενάντα Καρκάλο, που κατηγορούνταν ότι δίδασκαν σε παιδιά μεταναστών τη μητρική τους γλώσσα, παρανόμως σε σχολικό χώρο.




Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους, τονίζοντας ότι το κατηγορητήριο δεν υποστηρίζεται από πραγματικά περιστατικά. ¨"Αν κάποιος διαχωρίζει τα παιδιά σε ελληνόπουλα και αλβανόπουλα είναι προσωπικό του πρόβλημα" είπε χαρακτηριστικά.
Απο τη πλευρά του ο μηνυτής και νυν διευθυντής του 132ου Δημοτικού Σχολείου δήλωσε ότι εκτέλεσε προφορικές εντολές, κατονομάζοντας τον πρώην γ.γ. του υπουργείου Παιδείας το 2007, Δημ. Πλατή.
Την ικανοποίησή της για τη "δικαίωση της εκπαιδευτικού Στέλλας Πρωτονοτάριου" εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας: "Η δικαίωση της Στέλλας Πρωτονοτάριου, μιας Δασκάλας με κεφαλαίο Δ είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ, μια και η συζήτηση για την ένταξη των παιδιών των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.Ο ρόλος των εκπαιδευτικών σε αυτή τη διαδικασία είναι καταλυτικός και η πολιτεία σήμερα είναι κοντά του"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες