Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΝΕΚΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ...


Επιβεβαιώθηκε η είδηση του θανάτου του ανταποκριτή της Sunday Mirror, Rupert Hamer, από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.




Ο 39χρονος Rupert Hamer επέβαινε σε όχημα του Σώματος των Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής όταν σημειώθηκε η έκρηξη στα βορειοδυτικά της Νάουα, στην επαρχία Χελμάντ.
Ο συνάδελφός του, φωτογράφος στη Sunday Mirror, Philip Coburn, 43 ετών, που τραυματίστηκε κατά την έκρηξη, νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση.

Στην ίδια έκρηξη έχασαν τη ζωή τους ένας Αμερικανός πεζοναύτης και ένας Αφγανός στρατιώτης, ενώ τέσσερις ακόμη Αμερικανοί πεζοναύτες έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την τραγική είδηση, αναφέροντας πως το θάρρος, η ικανότητα και η αφοσίωσή τους για το ρεπορτάζ από την πρώτη γραμμή ήταν εξαιρετικά σημαντικό και εξασφάλιζε πως ο κόσμος θα είχε τη δυνατότητα να δει και να διαβάσει για τους "ηρωικούς στρατιώτες μας".

Ο πρώην διοικητής των βρετανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, Richard Kemp, σημείωσε πως συνεργαζόταν πολύ στενά με το στρατιωτικό δυναμικό. «Δεν θα ακούσετε ούτε μία άσχημη κουβέντα για αυτόν. Υπήρξε εξαιρετικά αρεστός και σεβαστός ως δημοσιογράφος και ατρόμητος επί τω έργω», ανέφερε.

Αποτελεί τον δεύτερο ξένο δημοσιογράφο που χάνει τη ζωή του στο Αφγανιστάν τους τελευταίους μήνες. Η 34χρονη Michelle Lang, από την Calgary Herald, στον Καναδά, και τέσσερις Καναδοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες