Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗ


Εκατοντάδες ενδέχεται να είναι τα θύματα του τρομακτικού σεισμού των 7 Ρίχτερ, που συγκλόνισε την Αιτή, ισοπεδώνοντας ολόκληρες περιοχές της νησιωτικής αυτής χώρας στην Καραϊβική...
Εκτιμήσεις αυτοπτών μαρτύρων κάνουν λόγο ακόμα και για "χιλιάδες" νεκρούς στα συντρίμμια. Αμέτρητα κτήρια -γραφεία, ξενοδοχεία, καταστήματα, κυβερνητικά κτήρια,- έχουν καταρρεύσει στην πρωτεύουσα Πορτ Ο Πρενς, η οποία θυμίζει πόλη-φάντασμα. Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί το προεδρικό μέγαρο, η βουλή και αρκετά υπουργεία. Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι πολλά πτώματα, αλλά και τραυματίες παραμένουν στους δρόμους στα βόρεια της Αϊτινής πρωτεύουσας.
Λόγω της κατάρρευσης του κτιρίου που στέγαζε την αποστολή του ΟΗΕ, αγνοούνται κυανόκρανοι, ενώ κατέρρευσε επίσης, το κτήριο που στέγαζε τα γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ο σεισμός διήρκεσε "πάνω από ένα λεπτό" για να ακολουθήσουν εκατοντάδες μετασεισμοί μεγέθους έως και 5,9 Ριχτερ. Η αποτίμηση της κατάστασης είναι προς το παρόν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς δεν υπάρχουν τηλεπικοινωνίες, πέρα από δορυφορικές. Οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί, ενώ έχει διακοπεί και η ηλεκτροδότηση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες , η Γαλλία , ο Καναδάς και πολλές κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική στέλνουν βοήθεια στην Αϊτή, τη φτωχότερη χώρα της ηπείρου. Τη συμπαράστασή του στον λαό της Αϊτής εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης , τονίζοντας ότι η χώρα μας κάνει ότι είναι δυνατόν για την αποστολή βοήθειας στους σεισμόπληκτους.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες