Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΑΟΚ:Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ 1972!



Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται κοντά στην παραγματοποίηση της ισοφάρισης ενός ιστορικού για αυτόν ρεκόρ. Μετράει πέντε σερί ματς χωρίς να δεχτεί γκολ και αν δεν παραβιάσει την εστία του ο Αστέρας Τρίπολης στο ματς του Σαββάτου στην Τούμπα, τότε η ομάδα του Σάντος θα γράψει ιστορία...
Ο Δικέφαλος μετά και το 2-0 στην Λιβαδειά επί του Λεβαδειακού έμεινε για πέμπτο συνεχόμενο ματς χωρίς να δεχτεί γκολ και συνολικά 492 λεπτά.

Κάτι παρόμοιο έχει συμβεί μόλις λίγες φορές στο παρελθόν. Η ομάδα του Σάντος ισοφάρισε χθες μία επίδοση που είχε επιτευχθεί τελευταία φορά πριν 35 χρόνια! Μόνο η μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του 70’ έχει πετύχει κάτι ανάλογο.

Την σεζόν 1974-75 ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του για πέντε σερί ματς πρωταθλήματος. Όπως και παλαιότερα το 1961-1962 που επίσης έμεινε για πέντε σερί ματς του πρωταθλήματος χωρίς να δεχτεί γκολ.

Πλέον οι “ασπρόμαυροι” βρίσκονται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Διότι αν ο ΠΑΟΚ δεν δεχτεί γκολ στο ματς της Τούμπας θα ισοφαρίσει το ανάλογο ρεκόρ όλων των εποχών που σημείωσε η ομάδα του 1971-72, όπου είχε φτάσει τα έξι σερί ματς χωρίς να δεχτεί τέρμα!

Επίδοση που ποτέ δεν έχει γίνει ξανά, από καμία ομάδα του Δικεφάλου, σε αυτά τα 50 χρόνια ιστορίας του ελληνικού πρωταθλήματος!

Ο Σάνον, ο Λόραντ και ο Νούρσμπεκτ

Ο Φερνάντο Σάντος κατάφερε να παρουσιάσει αμυντικές επιδόσεις που μόνο τρεις προπονητές έχουν καταφέρει να σημειώσουν. Ο Λες Σάνον είναι αυτός που τουλάχιστον μέχρι και το επόμενο ματς του ΠΑΟΚ κρατάει το ρεκόρ όλων των εποχών, με τα περισσότερα σερί ματς (έξι) χωρίς να δεχτεί γκολ.

Οι άλλοι δύο είναι ο Γκιούλα Λόραντ που καθόταν στον πάγκο το 1975, όταν ο ΠΑΟΚ κράτησε το μηδέν για πέντε αγώνες, αλλά και ο Καρλ Ντούρσμπεκτ που η ομάδα του είχε σημειώσει την ίδια επίδοση με τον Σάντος το 1962. Ο Ντούρσμπεκτ ήταν Αυστριακός και έμεινε στον πάγκο του Δικεφάλου για δύο περιόδους


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες