Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΑ ΜΙΝΤΙΑΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...


Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος μίλησε στον Real FM και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα οικονομικά της ΕΡΤ επισημαίνοντας: «Πρώτη φάση ήταν η επιβεβλημένη, να μειωθεί το κόστος λειτουργίας, να μειωθούν οι μισθοί που σκανδάλιζαν τον κόσμο και σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό έγινε. Σε ότι αφορά τη δεύτερη φάση του μαζέματος, η ΕΡΤ δεν είναι απλώς ένα τηλεοπτικό κανάλι. Είναι τρία συμβατικά κανάλια, είναι ψηφιακά κανάλια, είναι πέντε ραδιόφωνα, είναι δύο ορχήστρες.



Δεν θεωρώ ότι ο υπουργός αντίθετα με όλους τους προηγούμενους παίρνει μία απόφαση, ναι τα χρειάζομαι, ή δεν τα χρειάζομαι. Θέλει μία συντεταγμένη διαδικασία, για να αποφασίσει κανείς τι κρατάει, τι δεν κρατάει και πως τα χρησιμοποιεί. Από τη νέα διοίκηση εμείς περιμένουμε τρία πράγματα. Πρόγραμμα, οργανόγραμμα και αξιολόγηση. Είναι θέμα ημερών να έχουμε νέα διοίκηση. Σκοπός μας είναι να βάλουμε μία διοίκηση που θα λύνει τα προβλήματα».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στο τι τηλεόραση επιθυμεί για την ΕΡΤ. «Δεν αποκλείουμε την εμπορική εκμετάλλευση των προγραμμάτων της ΕΡΤ, αλλά δεν το θεωρούμε σαν την πρώτη προτεραιότητα. Υπάρχει ένα μεγάλο κενό στα ερτζιανά, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και αυτό είναι ένα κενό, το οποίο προέρχεται από τις υπηρεσίες που πρέπει να παρέχουν τα ΜΜΕ προς τον Έλληνα πολίτη.

Υπάρχει η υπηρεσία που λέγεται δημόσιος διάλογος, γίνεται, αλλά με όρους πιο επιφανειακούς από αυτούς που θέλαμε να δούμε. Δεν υπάρχει η έννοια της προώθησης του πολιτισμού, των περιοχών της Ελλάδας με ιδιαιτερότητες, ομορφιές κλπ.

Η ΕΡΤ έχει άφθονο προϊόν το οποίο μπορεί να προμηθεύσει στον ακροατή. Σας διαβεβαιώ από αυτά τα πρώτα δείγματα, ότι ο ακροατής το περιμένει εναγωνίως. Αν δεν το δώσει η ΕΡΤ, που οφείλει να το δώσει, φοβάμαι ότι σπασμωδικά θα το δώσουν τα άλλα κανάλια, με αποτέλεσμα, όντως να μην υπάρχει λόγος ύπαρξης της ΕΡΤ»

Σε ότι αφορά το θέμα με τους βουλευτές Αγάτσα και Ασπραδάκη επισήμανε: «Περάσαμε από μία κυβέρνηση για την οποία συζητούσαμε 4 χρόνια περί νταβατζήδων και 1 χρόνο περί του τι είναι ηθικό και τι είναι νόμιμο. Αυτό ήταν απαράδεκτο. Αυτό το πράγμα είναι προφανές ότι δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Σε έναν από τους οργανισμούς που κάναμε σοβαρές κινήσεις ήταν στην ΕΡΤ.

Ήταν ένα πολύ κακό καθεστώς. Τι συνέβαινε στην ΕΡΤ; Όταν πηγαίνεις κάθε μέρα στη δουλειά σου και βλέπεις ότι γύρω σου γίνονται πράγματα και είναι απαράδεκτα, εθίζεσαι σε μία τέτοια νοοτροπία, δηλαδή αποδέχεσαι ότι, εφόσον κάτι είναι νόμιμο, μπορεί να συνεχίσει να γίνεται, παρότι εξόφθαλμα δεν πρέπει να συνεχίσει.

Στην ΕΡΤ πήραμε αρκετά σκληρές αποφάσεις...για να αλλάξει ακριβώς αυτή η νοοτροπία, δηλαδή να αισθάνεται ο εργαζόμενος που έρχεται στην ΕΡΤ ότι δεν επιτρέπονται να γίνονται πράγματα τα οποία ναι μεν είναι νόμιμα αλλά που απέναντι στον κόσμο είναι κατάπτυστα. Η αίσθηση η δική μου είναι μέσα σε αυτή την αλλαγή νοοτροπίας κινήθηκαν και οι βουλευτές μας.

Δεν θεωρώ ότι πρέπει να αξιώσουμε ή να απαξιώσουμε μία πολιτική...με βάση το πώς κρίνουμε ανθρώπινες συμπεριφορές. Χαίρομαι αφάνταστα ότι παραιτήθηκαν του μισθού τους. Κι αυτό θα περίμενα να κάνει οποιοσδήποτε άλλος ο οποίος βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση».


Ερωτήματα από τους συμβασιούχους της ΕΡΤ
Οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ είχαν συγκέντρωση την Δευτέρα 18/1 προκειμένου να συζητηθούν τα δεδομένα που υπάρχουν και προχώρησαν σε ανακοίνωση θέτοντας ορισμένα ερωτήματα.


«Μετά τη χθεσινή συγκέντρωση που είχαμε για να αποτιμήσουμε τα μέχρι στιγμής γεγονότα και να αποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας, ζητήσαμε να συναντήσουμε για άλλη μια φορά τον κ. Καλημέρη προκειμένου να λυθούν μια σειρά από απορίες και αναπάντητα ερωτήματα:

Τι συμβαίνει με τους συμβασιούχους (στην ψηφιακή, τη δορυφορική και τα άλλα τμήματα) που δεν έχουν υπογράψει ακόμη; Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, οι υπογραφή των συμβάσεων θα ολοκλήρωθεί σταδιακά ως το τέλος του μήνα και η μισθοδοσία θα γίνει με τη συνήθη καθυστέρηση χωρίς καμία περαιτέρω αναβολή.

Υπάρχουν πραγματικοί εργαζόμενοι που έπρεπε να έχουν υπογράψει και έμειναν εκτός;

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχει ο ίδιος από τα τμήματα δεν υπάρχει κανείς που εργαζόταν πραγματικά, δεν όφειλε να κάνει τρίμηνη διακοπή και να μην υπέγραψε. Μας προσκάλεσε - προκάλεσε μάλιστα εφόσον υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις να τις καταγράψουμε και να τους τις πάμε για να αποκατασταθούν.

Όπως τόνισε δεν έγινε καμία αξιολογική επιλογή και επαναπροσλήφθηκαν όλοι όσοι είχαν σύμβαση μέσα στο 2009. Για τα 68 άτομα τόνισε ότι πρόκειται για πραγματικά αργόμισθους ή εργαζόμενους που δεν είχαν πλέον αντικείμενο


Τι θα γίνει με την αξιολόγηση του προσωπικού;

Παρότι υπάρχει μια ασάφεια στο θέμα, καθώς ο κ. Γερουλάνος σήμερα (Τρίτη) δήλωσε στο Real fm ότι έχει ξεκινήσει ήδη, ο κ. Καλημέρης εκτίμησε ότι θα γίνει υπό την καθοδήγηση του κ. Μοσχονά (που συμμετέχει στο δ.σ. της ΕΡΤ, ενώ είναι HR Manager της Vodafone) και ίσως με τη βοήθεια εταιρίας, εφόσον δεν αρκούν οι υποδομές της ΕΡΤ. Δεν γνωρίζει ο ίδιος ούτε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, αλλά ούτε και το χρονοδιάγραμμα, ωστόσο θεωρεί ότι λογικά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος προκειμένου να γίνει όλη η διαδικασία, χρόνος που θα χρειαστεί να καλυφθεί και πάλι με συμβάσεις».


Πρωτιά ΣΚΑΪ στα αθλητικά στο ΤΟΠ-5

Ο αγώνας ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ το Σάββατο 16/1 ήταν το κορυφαίο αθλητικό πρόγραμμα της εβδομάδας 11-17 Ιανουαρίου σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB στο ΤΟΠ-5 των αθλητικών προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ΠΑΟΚ - Αστέρας έκανε μέσο όρο 5,9% και 16,6% (599.000). Από κει και πέρα είχαμε: 2. ΠΑΟ - Πιερικός (ALPHA) 5,3% και 16% (537.000), 3. ΠΑΟΚ - Αστέρας (α' ημίχρονο, ΣΚΑΪ) 5,1% και 17,4% (520.000), 4. Ξάνθη - Εργοτέλης (β' ημίχρονο ΝΕΤ) 4,9% και 12,7% (492.000), 5. Ξάνθη - Εργοτέλης (α' ημίχρονο ΝΕΤ) 4,5% και 11,9%.

Μαραθώνιος ΣΚΑΪ - UNICEF για την Αϊτή

Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την UNICEF την Δευτέρα 25/1 θα διοργανώσει μαραθώνιο για τους σεισμόπληκτους της Αϊτής. Από τις 06.00 μέχρι τις 10.00 και μετά από τις 18.00-21.00 και από τις 21.30-01.00 το κανάλι του Φαλήρου προχωράει σε αυτή την κίνηση προκειμένου να δοθεί βοήθεια στους ανθρώπους που υπέστησαν τον όλεθρο.

Κύπελλο στον ALPHA

Στις Σέρρες, ο ΠΑΟΚ, που και φέτος έχει θέσει ως στόχο την κατάκτηση του κυπέλλου αντιμετωπίζει σε νοκ άουτ αναμέτρηση, τον τοπικό Πανσερραϊκό, ο οποίος θέλει να επαναλάβει την περσινή πορεία του, που τον έφερε μέχρι τα ημιτελικά.

Παρακολουθήστε αύριο, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 17:00, τον αγώνα Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ σε περιγραφή Νίκου Κατσαρού. Το ρεπορτάζ από τον αγωνιστικό χώρο θα μας μεταφέρουν οι Κώστας Χαλβατσιώτης και Κώστας Γκουντούλας.

Επιστολή προς ΕΣΗΕΑ για το επίδομα των άνεργων

Η δημοσιογραφική παράταξη «Financial Crimes» απέστειλε επιστολή προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σχετικά με το θέμα του επιδόματος των άνεργων συναδέλφων.

«Αγαπητοί συνάδελφοι μετά τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα, σας μεταφέρουμε δύο σημαντικές, κατά τη γνώμη μας, εκκρεμότητες για άμεση αντιμετώπιση, των οποίων γίναμε δέκτες από ανέργους συναδέλφους, που μας μετέφεραν τις αγωνίες τους.


1)το επίδομα που χορηγήθηκε στις γιορτές δεν το πήραν όλοι οι άνεργοι συνάδελφοι και νομίζουμε ότι η αδικία αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί.

2)υπάρχει ανοιχτό το ζήτημα της κάλυψης των εισφορών, κυρίως των μακροχρόνια ανέργων στον ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να μη διαγραφούν (σχετικές προειδοποιητικές επιστολές, ήδη έχουν λάβει ορισμένοι συνάδελφοι). Η κίνηση αυτή της ΕΣΗΕΑ προς τον ΕΔΟΕΑΠ δεν μπορούσε να γίνει όσο το Δ.Σ. δεν είχε συγκροτηθεί και νομίζουμε ότι πρέπει να γίνει χωρίς χρονοτριβή".

Το All Star Game ΝΒΑ στην NOVA
Το τριήμερο γιορτής (12-14 Φεβρουαρίου) στο ΝΒΑ με την διεξαγωγή του All Star Game στο Ντάλας θα μεταδοθεί απευθείας από το NovaSports 1. Οι ζωντανές μεταδόσεις ξεκινάνε στις 12/2 με το Rookie challenge, το παιχνίδι των καλύτερων πρωτοεμφανιζόμενων.

Στις 13/2 ακολουθεί το All Star Saturday Night με πολλούς διαγωνισμούς και πλούσιο θέαμα, ενώ στις 14/2 θα διεξαχθεί το All Star Game με την συμμετοχή των αστεριών του ΝΒΑ (Κόμπι Μπράιαντ, ΛεΜπρον Τζέιμς, κ.α).

Παράλληλα όλο τον Φεβρουάριο η NOVA θα είναι γεμάτη από αγώνες μπάσκετ ΝΒΑ. Συγκεκριμένα θα μεταδοθούν τα ματς Κλίβελαντ - Μαϊάμι (4/2), Σικάγο - Μαϊάμι (6/2), Κλίβελαντ - Ορλάντο (11/2), Κλίβελαντ - Ντένβερ (18/2), Ντάλας - Μαϊάμι (20/2), Κλίβελαντ - Βοστόνη (25/2), Γιούτα - Χιούστον (27/2).


Ημιτελικοί NFL και Superbowl
Τα κανάλια novasports θα μεταδώσουν απευθείας τους ημιτελικούς για το NFL καθώς και το Superbowl. Οι ημιτελικοί διεξάγονται αυτήν την Κυριακή 24/1 και είναι: AFC Championship Game - Τελικός Περιφέρειας Indianapolis Colts-New York Jets 22.00 NS7 LIVE.

NFC Championship Game - Τελικός Περιφέρειας New Orleans Saints-Minnesota Vikings 01.45 NS1 LIVE.


To Superbowl θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου (ξημερώματα Δευτέρας) και θα μεταδοθεί απευθείας από το NS1.

Τα Όσκαρ γίνονται 82 στην NOVA

Για 12η συνεχή χρονιά η απονομή των βραβείων Όσκαρ κινηματογράφου θα είναι στην NOVA. Το συνδρομητικό κανάλι την Κυριακή 7 Μαρτίου στις 03.30 (ξημερώματα Δευτέρας) θα μεταδώσει απευθείας την 82η τελετή απονομής.

Η τελετή θα μεταδοθεί παράλληλα από το Novacinema 1 με ελληνικό σχολιασμό και από το Novascinema 2 με αγγλικό σχολιασμό. Σε μαγνητοσκόπηση θα προβληθεί από το Novacinema 1 (με ελληνικούς υπότιτλους) την Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 21.00.

Από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι και την βραδιά των Όσκαρ το Novacinema 2 θα προβάλλει κάθε βράδυ δύο οσκαρικές ταινίες από τις 21.00.

Αποφάσεις ΕΣΡ
Πρόστιμο 20.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον ALPHA για την εκπομπή «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» της 3ης Νοεμβρίου του 2009, για υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος. Μειοψήφισαν ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Νέστωρ Κουράκης, η Εύη Δεμίρη και ο Κωσταντίνος Τσουράκης, που πρότειναν σύσταση.

Πρόστιμα 5.000 ευρώ επιβλήθηκαν και στον καθένα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Σφαίρα» και «Ράδιο 1» του νομού Καβάλας για παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος. Μειοψήφισε η Ιρις Αυδή, που πρότεινε πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Το ΕΣΡ αποφάσισε την οριστική διακοπή λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού «Ορθοδοξία FM» του νομού Κορινθίας, με το αιτιολογικό ότι δεν διαθέτει πρόγραμμα. Οριστική διακοπή λειτουργίας αποφάσισε και για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αλφα και Ωμέγα» του ίδιου νομού, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργεί ο σταθμός.

Τέλος, το Συμβούλιο ενέκρινε την αναμετάδοση του αναλογικού προγράμματος με ψηφιακό τρόπο για το τηλεοπτικό κανάλι «Super B» του νομού Αχαϊας. Έτσι, ανέρχονται πλέον σε 82 οι τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας, που έχουν εξασφαλίσει άδεια για ψηφιακή μετάδοση.

Πρεμιέρα Α2 μπάσκετ στην ΕΡΤ
Με τον αγώνα Δάφνη - Παγκράτι θα κάνει πρεμιέρα το ΣΠΟΡ+ την Παρασκευή 22/1 στις 17.00 στις μεταδόσεις για το πρωτάθλημα της Α2 μπάσκετ Ανδρών, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα. Το Σάββατο 23/1 στις 15.00 στο πλαίσιο της εκπομπής «Κερκίδα του Σαββάτου» η ΕΤ1 θα δείξει το ματς Νήαρ Ηστ - ΑΓΟ Ρεθύμνου

Ενισχύεται και άλλο ο ΑΝΤ1 Radio
Ακόμη ένα πρόσωπο προστέθηκε στον ΑΝΤ1 Radio. Μετά τους Γρηγόρη Ψαριανό και Μανίνα Ζουμπουλάκη, τον σταθμό θα ενισχύσει και ο Χρήστο Φερεντίνος με ημερήσια εκπομπή. Στις προθέσεις των ανθρώπων του ΑΝΤ1 είναι το νέο πρόγραμμα να βγει στον αέρα το πρώτο 15μερο του Φλεβάρη.

«Μηχανή του χρόνου» για Α. Αλεξανδράκη

Ο ζεν πρεμιέ, ο τζέντλεμαν, ο ασυμβίβαστος ιδεολόγος Αλέκος Αλεξανδράκης στη «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 23.00. Η εκπομπή, παρουσιάζει ιστορίες από τη ζωή του μεγάλου ηθοποιού στο θέατρο, τον κινηματογράφο και άγνωστα ντοκουμέντα από την κοινωνική του δράση, αλλά και από την πολυτάραχη ζωή του.

Για τον μεγάλο πρωταγωνιστή μιλούν οι: Νόνικα Γαληνέα, Μάρω Κοντού, Μάρθα Καραγιάννη, Γιάννης Δαλιανίδης, Ανδρέας Βουτσινάς, Γιώργος Πάντζας, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Γιώργος Λαζαρίδης, Νίκος Κούνδουρος, Ροζίτα Σώκου, Στέφανος Ληναίος, Τάσος Ζωγράφος, Ιάσων Τριανταφυλλίδης, Σταμάτης Φιλιππούλης, Μανώλης Γλέζος, Νίκος Νικολίζας. Η εκπομπή θα ολοκληρωθεί σε δυο μέρη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες