Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ


Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου καταδίκασε το τρομοκρατικό χτύπημα το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη...
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, δήλωσε εμφατικά πως «το μήνυμα είναι πολύ απλό. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι «κάποιοι επιδιώκουν το φόβο και τον πανικό. Δεν πτοούμαστε. Οι δράστες θα συλληφθούν και θα προσαχθούν στη Δικαιοσύνη».

Να αφήσει τα λόγια και να περάσει στα έργα, κάλεσε τον κ. Χρυσοχοΐδη η Νέα Δημοκρατία, που χαρακτήρισε την βομβιστική επίθεση βαρύτατη πρόκληση κατά της έννομης τάξης της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας, που ζημιώνει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Τη βομβιστική επίθεση καταδίκασαν, επίσης, το ΚΚΕ, ο ΛΑ.Ο.Σ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του καταδικάζει την έκρηξη βόμβας που έγινε μπροστά στη Βουλή και προσθέτει ότι «αυτή η ενέργεια σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πράξη αντίστασης στην άγρια και ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα λαϊκά δικαιώματα. Αντίθετα βοηθάει και εξυπηρετεί όσους επιθυμούν να φοβίσουν το λα».

«Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φοβάται, δεν υποστέλλεται. Αντιθέτως χαλυβδώνει το φρόνημα και την αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των υπονομευτών της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ ενώ ο ΣΥΝ τονίζει: «η πράξη αυτή αποτελεί μια πρόκληση απέναντι στη δημοκρατία. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, καθώς αυτή βιώνει τις επιπτώσεις μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης, τέτοιου είδους ενέργειες επιδρούν αποπροσανατολιστικά και αξιοποιούνται ως άλλοθι για να αποθαρρυνθούν οι αναγκαίοι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες απέναντι σε μια πολιτική που πλήττει μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής τόνισε πως το χτύπημα είναι «απαράδεκτο και πρωτοφανές», ενώ υπογράμμισε ότι η προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι πολίτες είναι μάταια. Έχουμε κατοχυρώσει τη Δημοκρατία μας, υπογράμμισε και επεσήμανε πως υποχρέωση της πολιτείας είναι να δρα κατά της τρομοκρατίας. «Θα έχουν την απάντηση τους με την εμπέδωση της δημόσιας ασφάλειας και της καθημερινότητας του πολίτη, είπε χαρακτηριστικά.

Πράξη βλακώδη που απομονώνει από την κοινωνία αυτούς που την εμπνευστήκαν, χαρακτήρισε την τρομοκρατική ενέργεια ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρώτο μέλημα ήταν να διαφυλαχθούν οι ζωές των ευζώνων, των αστυνομικών και των περαστικών, αναφερόμενος στο γιατί δεν ενημερώθηκαν οι βουλευτές που συνεδρίαζαν στο κοινοβούλιο.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε πως το χτύπημα ήταν βλαπτικό για την εικόνα της χώρας και «θρασύτατο». Η ανακάλυψη της γιάφκας στο Χαλάνδρι που προσέγγισε τους Πυρήνες της Φωτιάς, ήταν η πρώτη και μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας κατά της τρομοκρατίας. Οι αλλαγές στην αντιτρομοκρατική από τον νέο υπουργό καθυστέρησαν τις έρευνες, δήλωσε επίσης ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Δεν τρομοκρατείται ο πολίτης, δεν υποστέλλεται η Δημοκρατία και ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κ. Αϊβαλιώτης.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες