Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΟΛΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ 92-63...


Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Κολοσσού 92-63 στο ΣΕΦ προσφέροντας θέαμα, συντηρώντας δυνάμεις και διατηρώντας την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Το γνωστό δίδυμο, Κλέιζα και Τσίλντρες, είχαν από 14 και 13 πόντους αντίστοιχα, 13 πέτυχε και ο Μαυροκεφαλίδης, ενώ ο Π. Γιαννάκης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Πολύ καλή εμφάνιση και για τους Σχορτσιανίτη (8 πόντοι, 3 τάπες), Βασιλόπουλο (8 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Πεν (8 πόντοι με 2/2 τρίποντα), Σλούκα (7 πόντοι) και Τεοντόσιτς (5 ασίστ σε 14 λεπτά). Για τον Κολοσσό, 18 πόντους με 4/4 τρίποντα είχε ο Βασίλιεβιτς.



Αρχή με καρφώματα

Η περιφέρεια των Πειραιωτών ανέλαβε τις πρώτες επιθετικές πρωτοβουλίες στην έναρξη του ματς. Ο Τεοντόσιτς σκόραρε τους πρώτους τέσσερις πόντους και ο Χαλπερίν το πρώτο «ερυθρόλευκο» τρίποντο για το 7-4. Ο Σέρβος άσος σέρβιρε με καταπληκτικό τρόπο μια back-door για να κρεμαστεί ο Τσίλντρες από την στεφάνη του Κολοσσού. Αυτό ήταν το πρώτο από μια σειρά τεσσάρων διαδοχικών καρφωμάτων για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Δράστης αρχικά ο Σχορτσιανίτης και ακολούθως ο Κλέιζα για δυο συναπτά καρφώματα στον αιφνιδιασμό για το 18-12.

Συνέχεια με τάπες

Περισσότερο εντυπωσιακές, πάντως, ήταν οι φάσεις στην απέναντι άκρη του παρκέ: μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φιλοδωρήσει τους φιλοξενούμενους με πέντε (!) μεγαλοπρεπέστατες τάπες. Τρεις από αυτές καταγράφηκαν στον λογαριασμού του εντυπωσιακού απόψε Big Sofo, ενώ από μία έκαναν οι Τσίλντρες και Κλέιζα. Πάντως, η ομάδα του Γ. Σφαιρόπουλου δεν άφηνε τον Ολυμπιακό να ξεφύγει και, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έκαναν εξαιρετική δουλειά πάνω στον πιο επικίνδυνο Ροδίτη, Χάρις, έβρισκε τον τρόπο να «ψαλιδίζει» τη διαφορά. Το καλό κλείσιμο της πρώτης περιόδου, το οποίο έφερε το σκορ από το 18-16 στο 24-16, ήρθε δια χειρός Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Το «ξεκλείδωμα» της ζώνης

Ο Κολοσσός επέλεξε να αγωνιστεί σε άμυνα ζώνης, γεγονός το οποίο «βραχυκύκλωσε» για περισσότερο από δυόμιση λεπτά τον Ολυμπιακό. Με τον Τεοντόσιτς στον πάγκο, επιστρατεύτηκε ο Νίκολα Βούιτσιτς για να ανέβει στην κορυφή της ρακέτας, να «διαβάσει» την άμυνα και να μοιράσει αυτός την μπάλα. Κάπως έτσι, ενώ ο Κολοσσός είχε μειώσει στο 24-22, το σκορ πήγε στο 31-22. Ο Τσίλντρες είχε ένα από τα γνωστά του γκολ-φάουλ, ο Πεν δεν αστόχησε από τα 6μ25 και ο Βούιτσιτς συνδέθηκε και αυτός. Τη σκυτάλη πήραν μετά οι Μπουρούσης και Βασιλόπουλος για το 40-28, με τον Ολυμπιακό να πατάει πλέον το γκάζι.

Ο Κώστας Σλούκας πήρε και αυτός χρόνο συμμετοχής, στην προσπάθεια του Παναγιώτη Γιαννάκη να δώσει ανάσες στον Τεοντόσιτς, ο οποίος (και ελλείψει του Παπαλουκά) είχε χρεωθεί με… υπερωρίες στα τελευταία ματς. Το ταμπλό έδειχνε 48-32 στο τέλος της δεύτερης περιόδου. Στα αξιοσημείωτα ανήκει η αποβολή (!) του Παπαλουκά από τον πάγκο, διότι οι διαιτητές θεώρησαν ότι διαμαρτυρήθηκε εντόνως για έναν μη καταλογισμό φάουλ σε προσπάθεια του Βασιλόπουλου.

Πάτησε το γκάζι

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να αυξάνει τη διαφορά, αρχικά με δράστη τον Κλέιζα και κατόπιν με τρίποντο από τον Τεοντόσιτς για το 56-35. Μοναδική απειλή για το «ερυθρόλευκο» καλάθι ήταν ο Σάσα Βασίλιεβιτς, ο οποίος είχε 4/4 τρίποντα. Ο Σχορτσιανίτης συνέχιζε να μοιράζει τάπες, να σκοράρει στο «ζωγραφιστό», αλλά και να… σπαταλάει ένα σωρό ελεύθερες βολές (2/7). Ο Σλούκας έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, 69-46, με τρίποντο από την κορυφή. Αυτό ήταν το 6ο τρίποντο του «χρυσού» νέου στην εφετινή Α1 σε ισάριθμες προσπάθειες!

Στην πεντάδα του Ολυμπιακού είχε ταυτόχρονα θέση και ο έτερος θαυματουργός «μικρός», Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος μάλιστα δώρισε ορισμένες καταπληκτικές πάσες στους συμπαίκτες του, δείγμα του αστείρευτου ταλέντου του. Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει το σκορ ακόμη και στους 30+ πόντους, κυρίως χάρη στους Τσίλντρες και Μαυροκεφαλίδη. Το τελικό σκορ 92-63 αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, με το κυρίαρχο στοιχείο να είναι ότι όλοι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν χρόνο συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 24-16, 23-16, 21-15.

Ολυμπιακός (Π. Γιαννάκης): Παπανικολάου, Πεν 8 (2), Τσίλντρες 13 (3κ), Βούιτσιτς 1, Τεοντόσιτς 7 (1τρ, 5ασ), Μπουρούσης 6 (10ρ), Χαλπερίν 7 (1), Κλέιζα 14, Μαυροκεφαλίδης 13, Βασιλόπουλος 8, Σλούκας 7 (1), Σχορτσιανίτης 8 (3κ).

Κολοσσός Ρόδου (Γ. Σφαιρόπουλος): Χάρις 9, Παντελιάδης, Δάνας, Βασίλιεβιτς 18 (4), Ζάρας 2, Μανωλόπουλος 2, Ασημακόπουλος 4, Ντόζιερ 12, Χαρίσης 6, Τσάμης 6 (1), Παππάς, Μοντς 4.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες