Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΘΕΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 100 ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...


Πάνω από τους μισούς πολίτες κρίνουν θετικά ή μάλλον θετικά το έργο των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Έθνος».




Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 52,3% των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένη από τις πρώτες πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης, ενώ εκεί που «κερδίζει» είναι στο γεγονός πως «έχει όρεξη για δουλειά» αφού με τη φράση αυτή συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξης του 82,2%.

Κοντά στο εκλογικό αποτέλεσμα η πρόθεση ψήφου

Είναι χαρακτηριστικό πως στην ίδια έρευνα, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι 10,6%, με 39,6% για το ΠΑΣΟΚ και 29% για τη ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,7%, το ΛΑΟΣ με 5,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,9% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,6%.

Σε άλλη έρευνα της Alco για το πρώτο θέμα η διαφορά ανέρχεται στο 9,2%, με το ΠΑΣΟΚ να λαμβάνει ένα 34,7% έναντι 25,5% της ΝΔ. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 6,3%, το ΛΑΟΣ με 4,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2%.

Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Σύμφωνα με την έρευνα της Alco, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 79.8% στις θετικές γνώμες, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς 75,5%. Από την άλλη μεριά, η Αλέκα Παπαρήγα βρίσκεται στο 56,2%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης στο 55,7% και ο Αλέξης Τσίπρας στο 43%.

Χρυσοχοϊδης, ο δημοφιλής

Όσον αφορά στους υπουργούς της κυβέρνησης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στέφεται πρωταθλητής των θετικών κρίσεων με 75,6%, ενώ δεύτερος έρχεται ο υπουργός Οικονομικών με 73,8%.

Ακολουθούν, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος με 70,5%, η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με 67% και την πεντάδα συμπληρώνει η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου με 63,5%.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες