Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 0-1. ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ,ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΑΝΤΟΣ,ΖΑΓΟΡΑΚΗ,ΙΒΙΤΣ,ΒΙΕΡΙΝΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ


Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη στο Φάληρο και την εμφάνιση των παικτών του, ήταν ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: «Νομίζω ότι παρακολουθήσαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δύο ομάδες που έπαιξαν για να κερδίσουνε. Σε ένα πρώτο ημίχρονο που θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς. Είχε πολύ καλό έλεγχο στο ρυθμό του παιχνιδιού, καλή κυκλοφορία και καλή οργάνωση. Είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξαν πολλές ευκαιρίες όμως αυτό είναι φυσιολογικό σε τέτοια ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο και στα πρώτα 15 λεπτά είχαμε πολύ δυσκολίες με τις επιτυχημένες αλλαγές που έκανε ο προπονητής του Ολυμπιακού. Κυρίως με την δράση του Ντάτολο δόθηκε μία νέα πνοή στην επίθεση του Ολυμπιακού. Αργήσαμε λίγο να βρούμε την ισορροπία στο παιχνίδι. Όμως από εκεί και πέρα, μετά τα πρώτα 15 λεπτά, η ομάδα βρήκε πάλι την ισορροπία της και είχε κατοχή μπάλας, παρόλο που ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει περισσότερο. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε κάποια πολύ κλασική ευκαιρία σε αντίθεση με εμάς που είχαμε δύο δοκάρια και με μία αντεπίθεση μία πολύ καλή φάση με τον Εντίνιο. Οπότε νομίζω ότι λόγω της πολύ καλής εμφάνισης του πρώτου ημιχρόνου και επειδή αντέξαμε στο δεύτερο ημίχρονο που κάναμε και πολλές ευκαιρίες, η νίκη είναι πέρα για πέρα δίκαιη, απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου».

Για το ρεκόρ που επεκτείνει ο ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα λεπτά συμμετοχής που δεν δέχεται γκολ και των συνεχόμενων νικών είπε: «Εμείς δεν κυνηγάμε τα ρεκόρ. Έχουμε μία δική μας φιλοσοφία και νοοτροπία και κοιτάμε σε κάθε παιχνίδι να την εφαρμόζουμε».

Για το κατά πόσο κρίθηκε σήμερα ο τίτλος αλλά και πόσο ψηλά μπορεί να φθάσει ο ΠΑΟΚ, ο Πορτογάλος τεχνικός είπε: «Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο ΠΑΟΚ κοιτάει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όχι μακροπρόθεσμα. Δεν μπορούμε να διαγράψουμε τον Ολυμπιακό έτσι εύκολα. Ο ΠΑΟΚ θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί».

Για το κατά πόσο χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ μία μεγάλη νίκη σε ντέρμπι: «Μας έλειπε πραγματικά να ήμασταν ο εαυτός μας σε αυτά τα παιχνίδια. Αυτό πρέπει να κάνουμε σε κάθε έδρα και απέναντι σε κάθε ομάδα, ανεξαρτήτου δυναμικότητας. Μέχρι τώρα δεν είχε εφαρμόσει τα δικά της στοιχεία και τα δικά της χαρακτηριστικά που εμφάνιζε σε άλλα παιχνίδια. Σίγουρα η νίκη είναι σημαντική, όμως ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι η αντίδραση μας ήταν πολύ καλή».

Για την κριτική που δεχόταν εξαιτίας των ντέρμπι που δεν κερδιζόταν είπε: «Για μένα δεν υπάρχει καμία διαφορά. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Είμαι χρόνια σε υψηλό επίπεδο και δεν επηρεάζομαι από τέτοιου είδους σχόλια».

Για το αν αυτός ήταν ο χειρότερος Ολυμπιακός που έχει αντιμετωπίσει τόνισε: «Νομίζω ότι έχω δει τον Ολυμπιακό και σε άλλα άσχημα παιχνίδια. Δεν μπορώ να πω ότι αυτός είναι ο χειρότερος».

Ο Αντορσελίνο Βιεϊρίνια είπε για την σημερινή μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού: «Ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση. Μία πολύ μεγάλη νίκη για την ομάδα μου, όμως δεν αλλάζουν οι στόχοι μας. Είναι αυτοί που τέθηκαν από την αρχή. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας και κοιτάμε σε κάθε παιχνίδι να πάρουμε τη νίκη».

Για το αν ήταν κι ένα δώρο για τα σημερινά του γενέθλια, ο Πορτογάλος τόνισε: «Σίγουρα ήταν ένα δώρο για μένα. Ήταν τρεις βαθμοί σε μία δύσκολη έδρα και… ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου».

Για το δοκάρι που είχε ο ίδιος και θύμισε το γκολ που είχε πετύχει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου κόντρα στον Ολυμπιακό υπογράμμισε: «Είναι κάτι που δουλεύουμε στην προπόνηση. Σε αυτή την περίπτωση ήμουν εγώ που πήρα την κεφαλιά. Ήταν κρίμα που δεν πέτυχα εγώ το γκολ αλλά ευτυχώς κερδίσαμε».


Ο Βλάνταν Ίβιτς : «Σίγουρα σημαίνει κάτι παραπάνω να κερδίζεις τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού θέλαμε και οι δύο τους τρεις βαθμούς. Για εμάς είναι πάντα κάτι παραπάνω αυτά τα ματς, ενώ και ο Ολυμπιακός ήθελε νίκη για να μείνει ζωντανός στο πρωτάθλημα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι. Στο δεύτερο πίεσε ο Ολυμπιακός όμως σιγά – σιγά κάναμε πάλι το παιχνίδι μας, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και κρατήσαμε το μηδέν πίσω».

Για την συνέχεια τόνισε: «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και τα play-off. Όταν φθάσουμε εκεί είναι σίγουρο ότι θα στοχεύσουμε στη δεύτερη θέση. Είμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε βρει καλό ρυθμό και η νίκη αυτή μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη».

Για το αν είναι ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να κάνει ένα βήμα παραπάνω δήλωσε: «Για τον ΠΑΟΚ είναι φυσιολογικό να θέλει κάθε χρόνο να βρίσκεται ψηλά. Κάθε χρόνο πρέπει να παλεύει για να είναι ψηλά. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να διατηρήσουμε το ρυθμό που έχουμε. Να συνεχίσουμε έτσι και να είμαστε ήρεμοι».

Για το αν φοβήθηκε πως η μπάλα θα «τιμωρήσει» τον ΠΑΟΚ που είχε δύο δοκάρια τόνισε: «Δεν φοβήθηκα καθόλου. Ήμασταν καλύτεροι για 70 λεπτά. Είναι λογικό να πιέσει ένα 20λεπτο ο Ολυμπιακός. Θέλω να ευχαριστήσω το ιατρικό τιμ που με βοήθησε πολύ να ξεπεράσω το πρόβλημα μου. Κάποιοι έλεγαν ότι δεν ήθελα να παίξω. Είναι ντροπή για όσους τα έλεγαν αυτά. Από την πρώτη μέρα που ήρθα και μέχρι τον Μάιο θα είμαι απόλυτα επαγγελματίας. Είναι ντροπή να τα λένε αυτά για μένα».



Ο Θοδωρής Ζαγοράκης συνδύασε την επιστροφή του στην προεδρία του ΠΑΟΚ με μία μεγάλη νίκη στον Πειραιά επί του Ολυμπιακού. Ο κ. Ζαγοράκης ήταν λιτός στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης τονίζοντας: «Εδώ και 2,5 – 3 χρόνια προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Σήμερα είδαμε αυτό που ονειρεύεται ο κάθε άνθρωπος που αγαπάει την ομάδα, κάθε ΠΑΟΚτσής. Συγχαρητήρια στα παιδιά και συνεχίζουμε. Είμαστε όλοι καλά και προχωράμε. Είμαστε μία οικογένεια και θα κάνουμε το καλύτερο. Θα υπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο τον ΠΑΟΚ»



Τα νύχτα μέρα έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», υποδεχόμενοι τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος. Για λίγα λεπτά ο αερολιμένας θύμισε κάτι από…Τούμπα, με τον κόσμο να επευφημεί συνεχώς τους μεγάλους πρωταγωνιστές της νίκη στο «Καραϊσκάκης». Περίπου 2000 και πλέον οπαδοί του Δικεφάλου, δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά τους για τη μεγάλη χθεσινή επιτυχία. Πολλά τα συνθήματα, με τον Πάμπλο Γκαρσία να πρωταγωνιστεί σε περισσότερα από αυτά. Ο Ουρουγουανός ήταν αυτός που πανηγύρισε έντονα τη νίκη του ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης», κάτι που φάνηκε και από τις τηλεοπτικές κάμερες, μετά την λήξη του αγώνα. Ιδιαίτερα πανηγυρικό ήταν το κλίμα λίγο μετά τις 22:30 με το αεροδρόμιο να παίρνει σιγά – σιγά ένα ασπρόμαυρο φόντο. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και παρά το προχωρημένο της ώρας συγκεντρώνονταν για να υποδεχθούν τους θριαμβευτές του Σάντος.
Με το που έγινε αντιληπτή η αποστολή του ΠΑΟΚ, οι σκηνές που ακολούθησαν δεν μπορούν να περιγραφούν. Οι παίκτες πνίγηκαν στις αγκαλιές των φιλάθλων. Η χαρά του κόσμου άλλωστε ήταν πολύ μεγάλη. Οι παίκτες με μεγάλη δυσκολία έφτασαν στο πούλμαν το οποίο τους περίμενε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο γνωστός Παππάς Χρήστος κάποια στιγμή χτύπησε το τύμπανο και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ξέσπασαν σε επευφημίες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σε διοικητικό επίπεδο, για την επιτυχία επί των Πειραιωτών, γνωστοποιήθηκε πως οι «ασπρόμαυροι» θα εισπράξουν πριμ 100.000 ευρώ.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες