Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ρολό χοιρινού με κάστανα


Τώρα που τα κάστανα είναι στην εποχή τους, μία διαφορετική συνταγή από τις άλλες

Συστατικά

1,5 kg χοιρινό
200 gr κάστανα
ελαιόλαδο
1,5 lt γάλα πλήρες
1-2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι, κατά βούληση

εκτέλεση

1. Επιλέξτε το μέρος του χοιρινού σας αρέσει περισσότερο για κατσαρόλα (εγώ το κάνω με σπάλα) και ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας το περάσει σε διχτάκι.
2. Καθαρίστε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα τους αλλά και από την λεπτότερη εσωτερική.
3. Μαλακώστε τα σε χλιαρό νερό, για τουλάχιστον 8 ώρες (αφήστε τα όλο το προηγούμενο βράδυ).
4. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι να ζεσταθεί πολύ και βάζουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις μεριές (θέλουμε υψηλή θερμοκρασία στο λάδι για να κάνει αμέσως κρούστα το κρέας αλλά δεν πρέπει να έχει προλάβει να κάψει).
5. Αλατοπιπερώστε
6. Ρίξτε στη συνέχεια το γάλα, να σκεπάζει το κρέας, προσθέστε τα κάστανα που θα έχετε προηγουμένως στεγνώσει πολύ καλά από το νερό τους, προσθέστε και τα δαφνόφυλλα και αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα, φροντίζοντας να γυρίζετε το κρέας πότε-πότε ώστε να γίνει από όλες τις πλευρές.
7. Όταν θα είναι έτοιμο το κρέας, βγάλτε το από την κατσαρόλα και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά, φροντίζοντας να το κρατάτε ζεστό.
8. Κάντε το ίδιο και με τα κάστανα.
9. Την ίδια ώρα, εάν το γάλα σας φαίνεται πολύ αραιό ακόμη, σφίξτε το σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Αν και αυτό δεν έχει γρήγορο αποτέλεσμα, μπορείτε να βοηθήσετε προσθέτοντας μία κουταλιά βούτυρο μαζί με μία κουταλιά αλεύρι.
10. Κόψτε το κρέας σε λεπτές φέτες και σερβίρετε σκεπασμένο με τη σάλτσα του και τα κάστανα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες