Συνταγή για Κουραμπιέδες |
Υλικά:
2 κιλά αλεύρι μαλακό
1 κιλό βούτυρο
300 γραμ. ζάχαρη άχνη
300 γραμ. αμυγδαλόψιχα
1 ποτηράκι κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
ανθόνερο
εκτέλεση
Ασπρίζουμε το βούτυρο, δουλεύοντας το μισή ώρα με το χέρι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα και, τέλος, το αλεύρι, εξακολουθώντας να δουλεύουμε μέχρι να γίνουν όλα ένα κατάλληλο μίγμα.
Το πλάθουμε στα γνωστά σχήματα των κουραμπιέδων, τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20 λεπτά.
Μόλις βγουν απ' το φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε μια-δυό φορές σε άχνη ζάχαρη.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 7 ΗΜΕΡΩΝ
- ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΡΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
- Το ανεκδοτο της ημερας
- CHE PABLO GARCIA!
- ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ...
- Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ 74...
- ΓΑΛΛΙΑ:ΚΟΡΥΦΗ Η ΜΠΟΡΝΤΟ
- ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013!!!
- ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΠΑΟΚ-ΙΒΙΤΣ
- ΤΟ ΑΠΟΤΟΜΟ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ...
- Τα πολιτεύματα στην "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" του Πλάτωνα
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου