Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:''ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ''...


Εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, ζήτησε ο πρωθυπουργός το απόγευμα της Δευτέρας (14/12) από το Ζάππειο Μέγαρο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς τους κοινωνικούς εταίρους. «Μέσα σε 3 μήνες θα λάβουμε όσες αποφάσεις δεν ελήφθησαν για δεκαετίες», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου, ενώ έκανε λόγο για άμεση μείωση του ελλείμματος κάτω του 3%.



Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε το προεκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» υπογραμμίζοντας πως παραμένει πάντα επίκαιρο και τόνισε πως είναι ευκαιρία η κρίση να γίνει η αφορμή για την αλλαγή της χώρας.
«Ανοίγουμε τα θέματα, τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, κάνουμε πράξη τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα», τόνισε.

«Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο, αφορά κυριαρχικά μας δικαιώματα» δήλωσε αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος, ενώ εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει σε τομές.

«Πολλές επιλογές μας θα είναι επώδυνες» τόνισε, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «όλοι πρέπει να ξεβολευφτούμε».

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τη δέσμευσή του να στηρίξει τους χαμηλόμισθους και τη τα μεσαία τάξη και έκανε λόγο για ένα κράτος, όπου θα επικρατούν η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η διαβούλευση, η κοινωνική λογοδοσία, η ποιότητα, η δημοκρατικότητα, η αλληλεγγύη και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Στην εκδήλωση που διοργανώνεται από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), συμμετέχουν εκπρόσωποι κοινωνικών, παραγωγικών φορέων και πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

"Η πίεση πρέπει να μετατραπεί σε ευκαιρία"

«Η πίεση που υφίσταται η χώρα πρέπει να μετατραπεί σε ευκαιρία», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου, το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Είμαστε κυβέρνηση ανατροπών, όχι διαχείρισης. Θα συγκρουστούμε, αλλά θα φέρουμε αξιοπιστία» διαβεβαίωσε και επανέλαβε πως είναι η στιγμή να θεραπευτούν οι χρόνιες ασθένειες στην πολιτική και τη δημόσια ζωή.

«Η εφαρμογή πολλών και σημαντικών αποφάσεων απαιτεί συμμετοχή. Η συντεταγμένη πορεία δίνει αξιοπιστία διεθνώς» συνέχισε.

Ευρωβαρόμετρο : Το 92% των Ελλήνων θεωρεί "κακή" την κατάσταση της οικονομίας


To 92% των Ελλήνων, έναντι 75%, κατά μέσο όρο στην ΕΕ, εκτιμά ότι η οικονομία της χώρας του βρίσκεται σε κακή κατάσταση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κοινοτικής δημοσκόπησης Ευρωβαρόμετρο, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα (14/12) στις Βρυξέλλες.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο τέλος Οκτωβρίου στην Ελλάδα, από την ΙCAP, επί δείγματος 1000 ατόμων.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 24% των Ελλήνων πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας του θα βελτιωθεί τους προσεχείς δώδεκα μήνες (έναντι 11% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό την Άνοιξη του 2009), ενώ στην ΕΕ κατά μέσο όρο αναμένουν βελτίωση το 28%, έναντι 25% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό την Άνοιξη.


Η αντίδραση του ΠΑΜΕ για τη μη συμμετοχή της ΔΑΚΕ στο Ζάππειο

«Η ΔΑΚΕ είναι συνυπεύθυνη γιατί μαζί με την ΠΑΣΚΕ όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχουν στους κοινωνικούς διαλόγους απάτη με αποτέλεσμα το πετσόκομμα εργατικών δικαιωμάτων. Οι όποιοι ελιγμοί τακτικής δεν αναιρούν τις τεράστιες ευθύνες της.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας να μην αποπροσανατολιστεί και να πάρει μαζικά μέρος στην ΑΠΕΡΓΙΑ στης 17 Δεκέμβρη και στην συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως στις 11 το πρωί», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα.











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες