Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΟ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΖΑ...


Βάλτε πάλι στον τοίχο τις αφίσες του Ντομινίκ και του Έντι Τζόνσον. Το μπάσκετ…επέστρεψε, το σκοράρισμα για να μην παρεξηγούμαστε, από τα χέρια ενός Λιθουανού. Το απίθανο 19 πόντοι σε έξι λεπτά μπάσκετ, στο κρισιμότερο σημείο της αναμέτρησης με την Ορλεάνη αποτελεί μοναδικό ρεκόρ για τα χρονικά της Ευρωλίγκας.

Ποτέ άλλοτε ένας παίκτης δεν σκόραρε τόσους πολλούς πόντους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα σύμφωνα τουλάχιστον με όσα καταγράφονται στα επίσημα στατιστικά της Ευρωλίγκας.

Ήταν συγκλονιστικό αυτό που πέτυχε ο σταρ του Ολυμπιακού και αν οι 11 πόντοι σε έξι λεπτά κόντρα στον Παναθηναϊκό ίσως να πέρασαν σε δεύτερη μοίρα λόγω της έντασης του ντέρμπι, αυτό που είδαν τα ματάκια μας το βράδυ της Τετάρτης είναι βγαλμένο από τα χρυσά χρόνια του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Όχι ο Κλέιζα δεν είναι Ντομινίκ, ο θεός ήταν ένας κι …ένας με τον Γκάλη, ούτε Έντι Τζόνσον, στο μέγεθος της καριέρας του τεράστιου Έντι. Μετά από χρόνια όμως βλέπουμε στην Ευρώπη ένα παλλικάρι που μπορεί να σου τινάξει τα μυαλά στον αέρα. Ένα μπάσκετ που γέρνει μονόπατα προς την άμυνα για λόγους αποτελέσματος, έρχεται ένας μανιακός σκόρερ να σμπαραλιάσει την σύγχρονη ευρωπαϊκή φιλοσοφία.

Ένας από τους καλύτερους Έλληνες αθλητικούς δημοσιογράφους, ο Γιάννης Λαμπίρης, έγραψε πως ο Κλέιζα από πλευρές έφεσης στο σκοράρισμα είναι ότι καλύτερο από τον Πάσπαλιε έχει φέρει ο Ολυμπιακός. Μεγάλη αλήθεια και με μία υποσημείωση. Ο Λιθουανός έχει μεγαλύτερο επιθετικό ταλέντο από τον Μαυροβούνιο στα…όρια του θεόσταλτου ταλέντου.

Εννοείται πως σκοράροντας 11 πόντους στο ντέρμπι ή 19 στην Γαλλία δεν σημαίνει ότι έγινε ο κορυφαίος Ευρωπαίος όλων των εποχών και ότι ο Ολυμπιακός από τώρα να πάρει τα τρόπαια. Αυτό που προκύπτει από δύο μοναδικές ατομικές εκρήξεις, και σε συνδυασμό με όσα ακούγονταν και λέγονταν για τον ατομισμό που τον διακρίνει, είναι ότι υπάρχει ένα υπερόπλο.

Κι επειδή το μπάσκετ είναι ομαδικό, έκαστος εφ’ ω ετάχθει. Οι συμπαίκτες του οφείλουν να καταλάβουν πως επειδή διαθέτει αυτό το ταλέντο οφείλουν να καλύπτουν τις άλλες του αδυναμίες διότι αυτό σημαίνει ομάδα. Ο Παπαλουκάς θα πασάρει, ο Μπουρούσης θα ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία και ο Κλέιζα θα σκοράρει. Σύμφωνοι να πασάρει πότε πότε, αλλά γιατί να χαλά τα ρεκόρ του Παπαλουκά ο οποίος έφτασε τις 14 ασσίστ του Έντνι σε έναν αγώνα; Αυτό το 19 σε έξι γίνεται, σε οποιονδήποτε αγώνα, ΜΟΝΟ από άνθρωπο με τεράστιο ταλέντο. Υπόκλιση για μία βραδιά στον Λιθουανό…Έντι Τζόνσον.

Απειλώντας τον Καρμέλο Άντονι

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2008, με τον Λίνας Κλέιζα παρόντα, ο συμπαίκτης του στους Νάγκετς Καρμέλο Άντονι πέτυχε 33 πόντους μόνο στην τρίτη περίοδο σε έναν αγώνα κόντρα στους Τίμπεργουλβς, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ πόντων στο ΝΒΑ για ένα δωδεκάλεπτο.

Έναν χρόνο μετά ο Κλέιζα δημιουργεί ρεκόρ πόντων για την Ευρωλίγκα υπολογίζοντας το διάστημα των έξι λεπτών της επίτευξής τους. Όλα αυτά την ημέρα που ο …θεός κατέβηκε στη γη και φόρεσε την φανέλα του Άρη για να αλλάξει την μοίρα, αθλητικά, μίας χώρας. Ίσως τελικά η μπάλα να μην μεγάλωσε, όπως λένε οι Active Member αλλά να λείπουν εκείνοι που θα την βάλουν με τον τρόπο τους συχνά στο καλάθι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες