Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ;


Οι επιστήμονες -που αρνήθηκαν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους- έδωσαν στη δημοσιότητα μία σειρά φωτογραφιών από τον βυθό της Καραϊβικής.
Eπιμένουν πως οι φωτογραφίες δείχνουν τα ερείπια μίας πόλης, που πιθανότατα προηγείται χρονολογικά των πυραμίδων της Αιγύπτου, που δημιουργήθηκαν το 2600 π.Χ. ...

Υποστήριξαν ακόμα σε μία γαλλική εφημερίδα πως μία από τις κατασκευές που εμφανίζονται στις φωτογραφίες μοιάζει με πυραμίδα.
Σήμερα, η ανώνυμη ομάδα θέλει να συγκεντρώσει χρήματα για να εξερευνήσει τη μυστική τοποθεσία που απεικονίζουν οι φωτογραφίες. Οι ίδιοι δεν θέλουν να δημοσιοποιήσουν την ακριβή τοποθεσία, και αρκέστηκαν μόνο να πουν πως βρίσκεται κάπου στην Καραϊβική.
Ο θρύλος της χαμένης Ατλαντίδος, μίας πόλης με πλούτο, γνώση και δύναμη, που βυθίστηκε κάτω από τα κύματα του ωκεανού, έχει γοητεύσει εκατομμύρια ανθρώπους.
Κατά καιρούς, υπήρξαν αρκετοί που υποστήριξαν πως βρήκαν τη χαμένη πόλη. Η τοποθεσία της -ή τουλάχιστον η πηγή του θρύλου- παραμένει ένα προκλητικό μυστήριο.


Το 1997, Ρώσοι επιστήμονες ισχυρίστηκαν πως εντόπισαν την Ατλαντίδα 100 μίλια ανοιχτά του Land'Αs End, στην Κορνουάλη.
Το 2000, βρέθηκαν τα ερείπια μίας πόλης σε βάθος 92 μέτρων , ανοιχτά των βόρειων ακτών της Τουρκίας, στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με ειδικούς, η περιοχή βυθίστηκε από μία τεράστια πλημμύρα γύρω στο 5000 π.Χ., πιθανότατα από τις πλημμύρες που αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη.
Το 2004, ένας Αμερικανός αρχιτέκτονας χρησιμοποίησε ένα υποβρύχιο ραντάρ για να εντοπίσει τείχη, φτιαγμένα από ανθρώπους, σε βάθος 1600 μέτρων, στη Μεσόγειο, μεταξύ Κύπρου και Συρίας.
Το 2007, Σουηδοί ερευνητές ισχυρίστηκαν πως η Ατλαντίδα βρίσκεται στο Dogger Bank της Βορείου Θάλασσας, που βυθίστηκε κατά τη Χάλκινη Εποχή.
Πιο πρόσφατα, φέτος το Φεβρουάριο, το Google Earth εντόπισε κάτι που έμοιαζε με οδικό δίκτυο πόλης, στον ωκεανό ανοιχτά των ακτών της Αφρικής. Δυστυχώς, όμως, η Google έσπευσε η ίδια από μόνη της να διαψεύσει τον ισχυρισμό περί Ατλαντίδος, εξηγώντας πως οι γραμμές προέρχονταν από ένα σκάφος, που συγκέντρωνε δεδομένα για το Google Earth.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες