Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ 78-64...


Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη 78-64 στο ΣΕΦ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ένα σερί 10-0 στο τέλος επέτρεψε στους ερυθρόλευκους να χτίσουν μια καλή διαφορά 14 πόντων εν όψει της ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη. Κυρίαρχος στο τρίτο δεκάλεπτο ο Σχορτσανίτης (17 πόντοι)ι, πολύ καλοί οι Τεοντόσιτς, Μπουρούσης και Μαυροκεφαλίδης. Κορυφαίος, αλλά και επιπόλαιος στο τέλος για τον Άρη ο Ντίξον με 23 πόντους.



Ο Θοδωρής Παπαλουκάς πήρε θέση, ενάντια στη συνηθισμένη πρακτική που τον θέλει να έρχεται από τον πάγκο, στη βασική πεντάδα. Ο Π. Γιαννάκης, γνωρίζοντας την αδυναμία και το έλλειμμα εναλλακτικών λύσεων του Άρη στις θέσεις ρακέτας, έδωσε εντολή να περνά η μπάλα στο "ζωγραφιστό". Πράγματι, οι πρώτοι τέσσερις ερυθρόλευκοι πόντοι ήρθαν από τον Σχορτσιανίτη, ενώ και οι ισάριθμοι επόμενοι επιτεύχθηκαν από τον αντικαταστάτη του Sofo, Γιάννη Μπουρούση, για το 8-6. Ο πάουερ φόργουορντ της ομάδας, Λίνας Κλέιζα, πρόσθεσε με τη σειρά του δυο διαδοχικά καλάθια για το 12-8. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει σωστά, παρά το αρχική έκπληξη, την άμυνα ζώνης που προτιμούσε ο Φώτης Κατσικάρης για λογαριασμό του Άρη.

Η γνωστή... μουρμούρα του ΣΕΦ

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι με ορθολογικές επιλογές στην επίθεση έτρεξαν ένα αναπάντητο σερί επτά πόντων και πέρασαν μπροστά με 12-15. Αμέσως ακούστηκαν οι... γνωστές-άγνωστες μουρμούρες στο ΣΕΦ. Είναι, πάντως, κρίμα αυτή η ομάδα να μην έχει την εμπιστοσύνη του κόσμου της (έστω μερίδα αυτού) για περισσότερο από 5-6 λεπτά. Αν ο Ολυμπιακός δεν είναι μπροστά μετά το πρώτο πεντάλεπτα, αρχίζει η γκρίνια στην κερκίδα, η οποία ακόμη μια φορά εφέτος δεν ήταν γεμάτη. Ο Άρης βρήκε ευκαιρία να κάνει το... κομμάτι του, μάλιστα ο νεαρός σέντερ Γάιος Σκορδίλης συνδέθηκε για έξι προσωπικούς πόντους. Ένα γκολ-φάουλ από τον Κλέιζα και η είσοδος του Μίλος Τεοντόσιτς άλλαξαν τον ρυθμό του αγώνα και ο Ολυμπιακός έκλεισε προηγούμενος την πρώτη περίοδο, 20-19.

Με οδηγό τον Μίλος

Ο Σέρβος άσος μοίρασε μια πλειάδα από εντυπωσιακές όσο και καίριες πάσες, "ανοίγοντας" σε πλάτος και μήκος το επιθετικό παιχνίδι των ερυθρολεύκων. Με τον Τεοντόσιτς οδηγό (και κύρια αιτία για τα 17/22 δίποντα του Ολυμπιακού, δείγμα της εξαιρετικής οργάνωσης και των σωστών επιλογών) ο Ολυμπιακός έχτισε ένα καθοριστικό επιμέρους 14-2 και έφυγε μπροστά με 34-23, για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά. Από τις ασίστ του Τεοντόσιτς σκόραραν... σχεδόν όλοι: Μπουρούσης, Μπέβερλι, Μαυροκεφαλίδης, Σχορτσανίτης, Βούιτσιτς. Η διαφορά επί της ουσίας δεν έπεσε από τους δέκα πόντους, με τους Πειραιώτες να ελέγχουν το τέμπο και το σκορ ως και την ανάπαυλα, η οποία βρήκε τις δυο ομάδες στο 42-32.

Σόφο εν... υαλοπωλείο

Οι ερυθρόλευκοι, με πρωτεργάτη τον Σχορτσιανίτη, ξεκίνησαν εντυπωσιακά την τρίτη περίοδο, στέλνοντας με πέντε συναπτούς πόντους από τον Baby Shaq τη διαφορά στο +15, 47-32. Όμως, και παρά το κρεσέντο του Sofo, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε στη ρακέτα του Άρη σκοράροντας 11 συνεχείς πόντους όντας ο μόνος Πειραιώτης σε σύνδεση με το καλάθι, οι φλοξενούενοι βρήκαν γρήγορα-γρήγορα τρία τρίποντα (τα δύο από τον "ζεστό" Ντίξον) και "μάζεψαν" μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το σκορ στο 51-43. Τα κακά νέα για τον Ολυμπιακό συνεχίστηκαν όταν ο Κλέιζα δέχθηκε τεχνική ποινή λόγω διαμαρτυρίας, με τον Άρη να εκμεταλλεύεται στο έπακρο αυτό το λάθος του Λιθουανού και να μειώνει ακόμη περισσότερο, 53-49. Το ταμπλό έδειχνε, μετά από πόντους από τους Μουρούση και Μπέβερλι, 60-51 μετά από 30 λεπτά αγώνα.

Στο τέλος η διαφορά

Ο Μπουρούσης αύξησε εκ νέου τη διαφορά με τέσσερις προσωπικούς πόντους, 64-51, ενώ η φάση του αγώνα ήρθε από τον Μπέβερλι, ο οποίος απογειώθηκε και φιλοδώρησε με μια μεγαλοπρεπέστατη τάπα τον (κορυφαίο του Άρη) Ντίξον. Όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν έτοιμοι να καταθέσουν τα όπλα. Από το 66-53 επέστρεψαν σχετικά γρήγορα στο 66-60, ενώ λίγο αργότερα μείωσαν ακόμη περισσότερο στο 68-64 και είχαν την ευκαιρία (αν ο Ντικούδης είχε σημαδέψει σωστά από τα 6μ25) να πλησιάσουν ακόμη και στον πόντο. Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες Άρη υπέπεσαν σε ορισμένα λάθη, τα οποία αξιοποίησαν στο έπακρο οι ερυθρόλευκοι και χάρη στους Τεοντόσιτς και Κλέιζα έστειλαν και πάλι τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους, 74-64. Ο τελευταίος μάζι με τον Μπουρούση ολοκλήρωσαν ένα εντυπωσιακό, όσο και καθοριστικό (για τη δημιουργία διαφοράς) 10-0, με το οποίο έκλεισε τον αγώνα ο Ολυμπιακός: 78-64, καλή παρακαταθήκη εν όψει της ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 42-32, 60-51, 78-64.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Σχορτσανίτης 17, Κλέιζα 11, Παπαλουκάς 2, Τσίλντρες 4, Χαλπερίν, Μπουρούσης 15, Τεόντοσιτς 8, Μπέβερλι 4, Μαυροκεφαλίδης 10, Βούισιτς 5, Βασιλόπουλος 2.

ΑΡΗΣ (Κατσικάρης): Κλαρκ, Ντίξον 23 (3), Κακιούζης 6, Ρίτσαρντσον 15, Μάιλς 10 (1), Μπετς 3, Σκορδίλης 6, Χατζηβρέττας, Ντικούδης 1, Αργυρόπουλος.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες