Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

NEOEΛΛΗΝΕΣ:ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...


Ο πιο… «προκομμένος» λαός αποδείχτηκε ο ελληνικός, μετά από σχετική έρευνα της Eurostat και αφορά το δεύτερο τρίμηνο του 2009, η οποία αποδεικνύει πως οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες.

Ο μέσος όρος ελληνικής εργασίας είναι 42 ώρες εβδομαδιαίως τη στιγμή που ο αντίστοιχος στην ΕΕ των 27 είναι 40,3 ώρες και στην ευρωζώνη 40 ώρες.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στη σχετική κατάταξη τους Έλληνες ακολουθούν οι Τσέχοι (41,6 ώρες εβδομαδιαίως), οι Αυστριακοί (41,5 ώρες) και οι Πολωνοί (41,4 ώρες ) ενώ σε εβδομαδιαία βάση τις λιγότερες ώρες στην ΕΕ εργάζονται οι Φιλανδοί (37,8 ώρες), οι Δανοί (38 ώρες) και οι Σουηδοί (38,1 ώρες).

Αναφορικά με τη μερική απασχόληση, η Ελλάδα εμφανίζει από τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ: το μερίδιο της μερικής απασχόλησης σε σχέση με τη συνολική απασχόληση φτάνει το 6% στην Ελλάδα με 18,8% στην ΕΕ και 20% στην ευρωζώνη.

Αντίστοιχα, στους «27» η μερική απασχόληση είναι περισσότερο διαδεδομένη με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Ολλανδία (48,2%) και τη Σουηδία (27%) αλλά και στον αντίποδα τη Βουλγαρία (2,6%) και τη Σλοβακία (4%).



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες