Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ


Η κυβέρνηση της Κολομβίας έστειλε επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών χθες Τετάρτη για να διαμαρτυρηθεί για τις «απειλές πολέμου» από μέρους της Βενεζουέλας, μετά τις δηλώσεις που έκανε την Κυριακή ο Ούγο Τσάβες, μιλώντας σε αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του και καλώντας τους να είναι «έτοιμοι» για το ενδεχόμενο σύρραξης...

«Αν θέλετε την ειρήνη πρέπει να είστε έτοιμοι για πόλεμο», είπε ο Τσάβες.

Εδώ και μήνες, ο Τσάβες δηλώνει ότι η στρατιωτική συμφωνία που συνήψαν τον Οκτώβριο οι ΗΠΑ και η Κολομβία ενδεχομένως αποτελούν πρόκριμμα για μια ενδεχόμενη επίθεση του Αμερικάνικου στρατού εναντίον της Βενεζουέλας από το έδαφος της Κολομβίας. Ουάσινγκτον και Μπογκοτά απορρίπτουν, φραστικά, κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, και επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία ότι στόχος της συνεργασίας τους είναι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και της δράσης των αριστερών ανταρτών εντός της Κολομβίας.

Ανακοινωθέν του υπουργείου Εξωτερικών της Κολομβίας ανέφερε ότι εστάλη επιστολή στο ΣΑ του ΟΗΕ «σχετικά με τις απειλές της Βενεζουέλας να κάνει χρήση βίας εναντίον της Κολομβίας», προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση της Κολομβίας ζήτησε να διανεμηθεί η επιστολή σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Χθες Τετάρτη, ο Τσάβες επανήλθε στο θέμα, εκτιμώντας ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν από τα ΜΜΕ. «Ο στρατός της Βενεζουέλας έχει ειρηνικούς σκοπούς», τόνισε, και πρόσθεσε ότι όλες οι χώρες χρησιμοποιούν τις ένοπλες δυνάμεις τους για να αμυνθούν σε περίπτωση εισβολής.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες