Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ,ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΑΡΑΓΚΑ...


Αναδημοσίευση από τη στήλη "ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ" της "ΑΞΙΑΣ" (Σάββατο 30/10/2009)-


...Με την απόφασή σου να μην υποβάλεις ένσταση για την παραβίαση των κανονισμών από τον Πανσερραϊκό, πρόεδρε, τι νομίζεις ότι πέτυχες ή έδειξες; Μεγαλοψυχία; Ηθος; Αναγνώριση από τον φίλαθλο κόσμο και τους αντιπάλους; Τίποτα από όλα αυτά. Αδυναμία έδειξες, πρόεδρε. Και να το θυμάσαι. Τα άγρια, αδέσποτα σκυλιά την πέφτουν σε εκείνον που θα μυρίσουν τον φόβο του. Και εσύ, πρόεδρε, έδειξες ενοχική και ανασφαλή συμπεριφορά. Και τα άγρια σκυλιά του ποδοσφαίρου, όλοι όσοι ακολουθούν τον ισχυρό και φροντίζουν να είναι στο απυρόβλητο, έχουν ήδη μυρίσει, πρόεδρε, και σου δείχνουν τα δόντια τους. Και στο μέλλον τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα. Το σύστημα ήδη έχει δείξει τις διαθέσεις του. Η διαιτησία είναι προκλητική υπέρ του Παναθηναϊκού και εις βάρος μας. Η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα έδειξαν τις προθέσεις τους στην υπόθεση του εξ αναβολής αγώνα με την ΑΕΚ, και τις δείχνουν κάθε εβδομάδα που ο Ολυμπιακός δήθεν για τηλεοπτικούς λόγους παίζει συνέχεια Σάββατο. Θα παίξουμε Τετάρτη στο Βέλγιο και Σάββατο για το πρωτάθλημα. Και οι άλλοι θα γνωρίζουν πάντα τι αποτέλεσμα θα έχουμε φέρει για να κάνουν το κουμάντο τους. Και εσύ αντί να τα κάνεις όλα λίμπα, έχεις αφήσει τον Πιλάβιο να λειτουργεί, λες και δεν πέρασε μια μέρα από τότε που υπεράσπιζε τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Και δεν τολμά να τους χαλάσει χατίρι, πρόεδρε, γιατί ξέρει ότι το νέο σύστημα του Παναθηναϊκού δεν θέλει αυτόν, αλλά προορίζει άλλον για τη θέση του.
Η πράσινη παράγκα, πρόεδρε, έχει τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούνται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Και μη νομίζεις ότι είναι και πολύ διαφορετικοί οι αρχιτέκτονες. Εκείνος που χτίζει την οικοδομή αλλάζει. Και μη μου πεις ότι δεν μπορείς να μάθεις ποιοι είναι εκείνοι που ηγούνται της πράσινης ολομέτωπης επίθεσης… Και να ξέρεις, πρόεδρε, ότι τα κοράκια μια ζωή κρώζουν υπέρ του ισχυρού. Και τα κοράκια, πρόεδρε, θέλουν να παίζουν, γιατί από εκεί κονομάνε και μάλιστα πολύ. Ή θέλεις να σου θυμίσω πόσα καθαρίζει ένας διαιτητής που παίζει 3-4 φορές τον μήνα; Δεν έχεις καταλάβει, λοιπόν, τι πιστεύουν ότι τους συμφέρει σήμερα; Εδώ, πρόεδρε, έφτασε ο υιός Σπάθας (ε, αυτό και αν είναι σημειολογικό) να παίζει δύο χρονιές σερί το ΠΑΟ - ΠΑΟΚ, να παίζει 90 - 10 υπέρ των βάζελων και να μην ανοίγει ρουθούνι. Και δεν είναι μόνο αυτό. Τουλάχιστον 5 - 6 βαθμούς λιγότερους θα είχαν οι βάζελοι αν δεν τους είχε σπρώξει προκλητικά η διαιτησία. Με Αρη, με ΑΕΚ, με ΠΑΟΚ και λοιπά και λοιπά. Σπρώξιμο μέχρι να στρώσει κάποια στιγμή το καφενείο και να μπορέσει να κερδίζει και μόνο του.
Για να μην αναφερθώ και σε κάτι περίεργα αποτελέσματα με ομάδες που είτε έπεσαν αμαχητί, όπως ο Εργοτέλης, είτε έκαναν ξαφνικά τόσες γκέλες όσες δεν είχαν κάνει στα προηγούμενα παιχνίδια, όπως η Καβάλα, της οποίας ο τερματοφύλακας ακόμη… πέφτει για να αποκρούσει τη χλιαρή κεφαλιά του Σισέ στο ενενήντα φεύγα…
Και την ίδια στιγμή, εσένα σε σφάζουν μέσα έξω. Είναι που είναι οι παίκτες κουρασμένοι, είναι που είναι μικρό το ρόστερ, βγαίνουν και τα ατιμώρητα δρεπανηφόρα κάθε εβδομάδα και ολοκληρώνουν το θεάρεστο έργο. Αυτό δεν είναι ποδοσφαιρικό ματς. Είναι διαγωνισμός ποιος θα σπάσει πρώτος πόδι ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Αλλά πού να δουν τα κοράκια. Εχουν επιλεκτική μυωπία.
Δεν είναι, λοιπόν, δύσκολο να διαγνώσεις τι συμβαίνει και πώς υποστηρίζεται. Και εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα. Δεν ξέρεις ή γνωρίζεις και απλά παραμένεις αδρανής; Εγώ, πρόεδρε, αυτή τη μοιρολατρική αναμονή δεν μπορώ να την καταλάβω. Και δεν την περίμενα ποτέ από τον Σωκράτη Κόκκαλη. Τον αναγεννημένο πρόεδρο του Ολυμπιακού, που είπε ότι έχει καταλάβει τα λάθη του. Απορώ, λοιπόν, πώς δεν έχεις ανεβάσει τους τόνους. Τι περιμένεις; Να τρελαθεί καμιά μέρα ο κόσμος με αυτά που βλέπει να γίνονται και μέσα στο "Καραϊσκάκη" και να έχουμε χειρότερα; Γιατί αφήνεις, πρόεδρε, τα κοράκια να ξεσκίζουν την ομάδα; Μέχρι πότε θα αφήνεις την άγνοια του Αδίστακτου να διασύρει σε ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα τα συμφέροντα του Ολυμπιακού; Γιατί δεν αναλαμβάνεις προσωπικά ο ίδιος δράση; Πήγες στην ΕΠΟ κάποια στιγμή και υποτίθεται ότι θα διαμαρτυρόσουν και για τη διαιτησία. Τι συνέβη; Γιατί σε έχει γράψει στα παλαιά του υποδήματα ο Πιλάβιος και όχι μόνο αυτός;
ΥΓ.: Πρόεδρε, σε καλούμε να γίνεις και πάλι ο παλιός Κόκκαλης. Εκείνος που δεν λογάριαζε κανέναν για το καλό της ομάδας. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Σύνελθε, αφυπνίσου και μπες στη μάχη. Ο παλιός καλός Κόκκαλης θα τους είχε όλους αυτούς που επιβουλεύονται την ερυθρόλευκη κυριαρχία για πρωινό. Η?ομάδα δεν μπορεί να μείνει άλλο απροστάτευτη. Είναι η τελευταία ευκαιρία.


1 σχόλια:

phaethon είπε...

xoris parexigisi theoro pos to arthro lei mlks.etsi den ginonte oi igieis omades se olo ton kosmo...

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες