Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑ ΧΩΡΑ!

Το πρώτο κλάμα του μωρού διαμορφώνεται από τον ήχο της γλώσσας που ακούει όσο βρίσκεται στη μήτρα, σύμφωνα με νέα έρευνα. Συγκρίνοντας τα κλάματα βρεφών από τη Γαλλία και τη Γερμανία, μία ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε πως έχουν διαφορές.

Προηγούμενες έρευνες έδειχναν πως από το τρίτο τρίμηνο ζωής, το μωρό απομνημονεύει ήχους από τον εξωτερικό κόσμο και επηρεάζεται, ειδικά από τη μουσική και την ομιλία. Ήταν γνωστό, για παράδειγμα, πως τα νεογέννητα προτιμούν τη φωνή της μητέρας τους και μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν το συναισθηματικό τους περιεχόμενο -θυμό ή χαρά- από τον τόνο της μητρικής ομιλίας.



Οι ερευνητές με επικεφαλής την Κάθλιν Βέρμκε του Πανεπιστημίου του Βούρτσμπουργκ στη Γερμανία ανέλυσαν τα κλάματα 60 υγειών νεογέννητων σε ηλικία 3 έως 5 ετών. Τα μισά βρέφη γεννήθηκαν σε γαλλόφωνες οικογένειες και τα υπόλοιπα σε γερμανόφωνες. Ο τρόπος που έκλαιγαν ήταν πλήρως διαμορφωμένος από τη μητρική τους γλώσσα. Τα γαλλικά μωρά είχαν την τάση να κλαίνε με «αυξανόμενο» τόνο, ενώ τα γερμανικά με έναν «πτωτικό» τόνο, όπως είναι και ο ήχος κάθε γλώσσας αντίστοιχα.

Από τη συγκεκριμένη έρευνα προέκυψε, επίσης, ότι ενδεχόμενος περιορισμός στην απόκτηση γλωσσικών δεξιοτήτων από μικρή ηλικία είναι πιο φυσικός παρά γνωστικός. Τέλος, αναφέρεται πως «τα βρέφη θέλουν να μιμούνται τις μητέρες τους, γιατί θεωρούν πως έτσι θα τις προσελκύσουν περισσότερο».




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες