Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΝΕΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΕ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ...


Κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ορίστηκαν ομόφωνα ως αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Ελευθέριος Οικονόμου και ο Στυλιανός Στεφανίδης, αντίστοιχα.




Ο έως πρότινος επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Ελευθέριος Οικονόμου, θέση στην οποία προσήχθη στις 3 Μαρτίου 2009, αποτέλεσε τον πρώτο Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.
Παράλληλα, είχε την ευθύνη για την επικοινωνιακή στρατηγική, αναφορικά με θέματα ασφαλείας, κατά την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων 17Ν και Ε.Λ.Α.,την άσκηση της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα το 2003 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004.

Επιπροσθέτως, έχει διατελέσει Ανώτατος Αξιωματικός, με το βαθμό του Ταξιάρχου, Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και Α' Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής έως τον Μάρτιο του 2008, οπότε προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος.

Στο Πυροσβεστικό Σώμα νέος αρχηγός τοποθετήθηκε ο έως πρότινος υπαρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης.

Έχει διατελέσει Διευθυντής στη Διεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Α.Π.Σ. , Διοικητής της Διοίκησης Π.Υ. Αθηνών με το βαθμό του Αρχιπυράρχου. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων εκτελούσε τα καθήκοντα του Διοικητή των Περιφερειακών Ολυμπιακών Διοικήσεων Ο.Α.Κ.Α. και Αθήνας.

Με την προαγωγή του στο βαθμό του Υποστρατήγου, τον Μάρτιο του 2006, του ανατέθηκε η Διοίκηση της Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ. Αττικής και ένα χρόνο αργότερα προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου. Επίσης, έχει διατελέσει καθηγητής στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στις Σχολές Αξιωματούχων, Υπαξιωματικών και Πυροσβεστών.

Έχει λάβει μέρος στην κατάσβεση μεγάλων αστικών πυρκαγιών και δασικών πυρκαγιών, καθώς και στη διαχείριση μεγάλων φυσικών καταστροφών. Για την προσφορά του έχει τιμηθεί με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Φοίνικα, τον Ταξιάρχη της Τιμής, τον Ταξιάρχη του Φοίνικα, τον Πυροσβεστικό Σταυρό Β' Τάξης, τον χρυσό Σταυρό της Τιμής, τον χρυσό Σταυρό του Φοίνικα και μετάλλια.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες