Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΦΑΚΕΛΟΣ ΒΟΝ ΟΥΕΙΦΕΡ...


Βον Γουέιφερ επιλέχθηκε το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό ως ο παίκτης που θα τον βοηθήσει να κάνει το βήμα της επιστροφής στην κορυφή. Μόνο που για την ώρα ο Αμερικανός γκαρντ περνάει τον περισσότερο χρόνο του στον πάγκο παρά στο παρκέ. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ζητάει από τον ίδιο να κάνει υπομονή, αλλά ο ίδιος, όπως γράφει συνεχώς και στο twitter του, δεν κρατιέται!

Το καλοκαίρι του 2008 η διοίκηση του Ολυμπιακού ξάφνιασε άπαντες, «κλέβοντας» από τους Χοκς τον Τζος Τσίλντρες. Φέτος η ιστορία επαναλήφθηκε με τον Βον Γουέιφερ, που ήρθε ως ελεύθερος από τους Ρόκετς. Αμφότερες οι κινήσεις έγιναν για να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδος να επιστρέψει στους τίτλους, με την πίστη για το... πλήρωμα του χρόνου να είναι διάχυτη. Βέβαια, η πρόσφατη συντριβή στη Μάλαγα από την Ουνικάχα «έκατσε» άσχημα σε όλους, με την ομάδα έκτοτε να δηλώνει έτοιμη να δώσει «απαντήσεις». Απαντήσεις, όμως, θέλει να δώσει κι ο Βον Γουέιφερ. Αλλά και να πάρει. Να δώσει για να αποδείξει τι μπορεί πραγματικά να κάνει και να πάρει για να μάθει για ποιον λόγο έχει μικρό χρόνο συμμετοχής.

Το γεγονός και μόνο πως ο 24χρονος γκαρντ προέρχεται από το ΝΒΑ ανεβάζει από μόνο του τις προσδοκίες για το τι μπορεί να προσφέρει. Πόσω μάλλον όταν στην τελευταία του χρονιά με τους Ρόκετς είχε 9.7 πόντους. Με τους Τεξανούς, ωστόσο, είχε 19'23'' συμμετοχής και με τον Ολυμπιακό μετά βίας «πιάνει» το δεκάλεπτο. Χαρακτηριστικό δε πως απέναντι στην Ουνικάχα την περασμένη εβδομάδα πάτησε για πρώτη φορά στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ την Κυριακή κόντρα στο Μαρούσι σε δύο περιόδους δεν σηκώθηκε καθόλου από τον πάγκο. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης χρεώνει τον μικρό χρόνο παρουσίας του στο παρκέ στη διαφορά ανάμεσα στο αμερικανικό και στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού, με σημείο τομής την ομαδικότητα. Γι' αυτό και συστήνει υπομονή. Ναι, αλλά πόση μπορεί να κάνει ο ίδιος ο παίκτης;

«Δεν αγωνίζομαι και πολύ. Δεν ξέρω γιατί. Αλλά όσο ο καιρός περνάει ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση» έγραφε ο Γουέιφερ στο twitter του στις 26/10, έχοντας ήδη δώσει από μία αναμέτρηση σε Ελλάδα κι Ευρωλίγκα.

Μέχρι σήμερα, όμως, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Δεν πτοείται, πάντως, και δείχνει να κατανοεί τι ακριβώς συμβαίνει. «Θα προσπαθήσω περισσότερο» είναι η υπόσχεση που λέει διαρκώς στους «ακόλουθούς» του στο twitter, ενώ, όπως έγραψε προσφάτως «ο Γιαννάκης είναι εξαιρετικός προπονητής. Απλώς πρέπει να του αποδείξω ότι μπορεί να με εμπιστευτεί να δουλέψω πιο σκληρά».

Ο Ολυμπιακός αύριο το απόγευμα υποδέχεται στο ΣΕΦ την Λιέτουβος Ρίτας για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και μένει να φανεί ο Γουέιφερ θα την παρακολουθήσει εντός ή εκτός παρκέ;

ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ

Έχει πει ο ίδιος...

...για την επιλογή του να έρθει στον Ολυμπιακό: «Ήθελα απλώς μια ευκαιρία για να αγωνιστώ. Η ομάδα μού προσέφερε πολλά λεφτά και την καλύτερη δυνατή ευκαιρία να βρίσκομαι στο παρκέ. Γι' αυτό γίνονται όλα. Για να δείξω τι μπορώ να κάνω. Για να έχω τη δυνατότητα να αγωνίζομαι».

...για το αν είναι ή όχι ομαδικός παίκτης: «Εδώ δεν είναι όπως στο ΝΒΑ. Στην Ευρώπη το παιχνίδι είναι πιο ομαδικό. Είναι δύσκολο για έναν παίκτη να σημειώνει πολλούς πόντους κάθε φορά. Τη μια βραδιά θα σκοράρει ο ένας, την άλλη θα αλλάζει ο πρωταγωνιστής. Πιστεύω πως είμαι ομαδικός παίκτης. Σίγουρα είμαι ομαδικός παίκτης. Και θέλω να κερδίζω. Θα κάνω τα πάντα για να κερδίζουμε».

Έχει πει ο Γιαννάκης για τον ίδιο...

...μετά από την ήττα στη Μάλαγα: «Είναι ένα μήνα μαζί μας και δεν ξέρει ακόμα καλά την ευρωπαϊκή νοοτροπία. Χρειάζεται υπομονή».

...μετά τη νίκη με το Μαρούσι: «Όσο βελτιώνει τον τρόπο που σκέφτεται, θα παίζει περισσότερο και θα συμμετέχει όσο λαμβάνει μέρος στην ομαδική προσπάθεια».

Τι έχει κάνει μέχρι στιγμής σε Α1 και Ευρωλίγκα:

vs. Άρη: 4 πόντοι με 1/2 δίποντα και 0/2 τρίποντα., 1 ριμπάουντ σε 9'17''
vs. Μαρούσι: 4 πόντοι με 2/4 δίποντα και 0/1 βολή, 1 λάθος σε 8'22''

vs. Ορλεάν: 10 πόντοι με 3/5 δίποντα και 4/5 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 15'45''
vs. Ουνικάχα: 4 πόντοι με 2/4 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη σε 13'21''


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες