Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ....


Ευτυχισμένος και περήφανος που αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης δήλωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε συνέντευξή του.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Κριστιάνο Ρονάλντο:


-Ποιές είναι οι σημαντικότερες διαφορές ανάμεσα στο αγγλικό και το ισπανικό πρωτάθλημα;

Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο, απαιτεί άριστη φυσική κατάσταση και οι διαιτητές δεν προστατεύουν τόσο πολύ τους τεχνίτες ποδοσφαιριστές. Το παιχνίδι είναι περισσότερο σκληρό, οι διαιτητές δεν δίνουν πολλά φάουλ. Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα, μαζί με το ισπανικό, είναι τα δύο κορυφαία.

-Πόσο ευχαριστιέσαι την παρουσία σου στη Ρεάλ Μαδρίτης;

Είναι πολύ, πολύ καλά. Είμαι πολύ, πολύ, πολύ περήφανος και ευτυχισμένος. Βρήκα καταπληκτική ατμόσφαιρα, όλοι με βοήθησαν στην αρχή. Θέλω να παίξω. Αυτή τη στιγμή είμαι τραυματίας αλλά θα επιστρέψω σύντομα. Θέλω να βοηθήσω αυτή
την ομάδα και θέλω να κατακτήσω πολλά τρόπαια εδώ.

-Ποιοι νομίζεις ότι είναι οι ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να προσέξουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010;

Είναι οι ίδιοι που προηγούνται στη βαθμολογία της Castrol, ο Ανρί, ο Μέσι, ο Τόρες. Όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα
βρίσκονται εκεί και θα είναι πολύ ενδιαφέρον. Θα είναι ένα φανταστικό θέαμα και θα το απολαύσουμε.

-Γιατί η Πορτογαλία δυσκολεύεται να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο κάθε φορά, είτε αγωνίζομαι για τον σύλλογό μου, είτε για την εθνική ομάδα. Μερικές φορές απλά δεν είναι δυνατό, δεν είμαι παρά ένας άνθρωπος. Αν δούμε μερικά παραδείγματα, δεν είναι εύκολο πράγμα η πρόκριση, η Γαλλία, η Αργεντινή, η Πορτογαλία δυσκολεύτηκαν στα προκριματικά. Πριν από δύο χρόνια, η Αγγλία έμεινε στο σπίτι της. Τίποτα δεν είναι εύκολο και τώρα μας περιμένει ένα μεγάλο παιχνίδι, εναντίον της Βοσνίας. Αν νικήσουμε θα βρεθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και οφείλουμε να νικήσουμε.

Θα είναι δύσκολο, αλλά η Πορτογαλία είναι υποχρεωμένη να βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τώρα πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τη Βοσνία, μετά μπορούμε να σκεφτούμε και τις άλλες ομάδες, τώρα η προτεραιότητά μας είναι η πρόκριση. Ο Κάρλος Κεϊρόζ είναι ένας ιδιαίτερα έμπειρος προπονητής και γνωρίζει πολλά πράγματα για τη Νότια Αφρική. Τόσο για τους παίκτες, όσο και για τον Κάρλος, προτεραιότητα είναι η πρόκριση. Θέλει να τα καταφέρει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ελπίζω ότι θα είμαστε εκεί, αν όχι θα το παρακολουθήσω κατ’ ιδίαν, όμως θα περάσουμε. Πρέπει.

-Ποιες θεωρείς ότι θα είναι οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

Νομίζω ότι θα είναι η Βραζιλία, η Αγγλία, η Αργεντινή, η Ισπανία και η Πορτογαλία, ελπίζω. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει στη διοργάνωση. Ανυπομονώ να αρχίσει.

«Θα προσπαθήσω σκληρά για να φτάσω στην κορυφή»

-Τι είναι αυτό που κάνει μοναδική τη βαθμολογία της Castrol;

Βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα, γι΄αυτό είναι διαφορετική. Αν παίζεις καλά, σημειώνεις γκολ, κάνεις το καλύτερο δυνατό ή είσαι φανταστικός, θα πάρεις περισσότερους βαθμούς στη βαθμολογία της Castrol. Δεν βασίζεται στη γνώμη του κόσμου αλλά στην απόδοσή σου. Γι’ αυτό είναι σωστή. Ελπίζω να βρίσκομαι στην κορυφή σε λίγους μήνες.

-Κατά τη γνώμη σου, ποιος είναι τώρα ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο;

Ο Ανρί είναι το Νο 1 και πρέπει να το σεβαστούμε όλοι. Θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή την κατάταξη. Ελπίζω να είμαι εγώ πρώτος μέσα στους επόμενους μήνες. Θα είναι πολύ δύσκολο αλλά θα προσπαθήσω σκληρά για να φτάσω εκεί.

-Είσαι ο μοναδικός παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης στους πρώτους 20. Πιστεύεις ότι η Ρεάλ είναι ομάδα που κινείται γύρω από έναν ποδοσφαιριστή;

Οι μεγάλες ομάδες σαν τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν εξαρτώνται από την απόδοση ενός μόνο παίκτη. Είμαι βέβαιος ότι θα ηττηθούμε σε κάποιο παιχνίδι και όταν γυρίσω. Πρέπει να βελτιωθούμε σε διάφορους τομείς, όμως η Ρεάλ δεν εξαρτάται από έναν ποδοσφαιριστή.

-Η πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας της Castrol κυριαρχείται από παίκτες που αγωνίζονται στο ισπανικό πρωτάθλημα. Κατά τη γνώμη σου, πως συγκρίνεται το ισπανικό με τα άλλα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα;

Είναι καλό. Η βαθμολογία δείχνει ότι το ισπανικό είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό που με εκπλήσσει. Είμαι ο μόνος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης στους πρώτους δέκα, ο Κακά βρίσκεται στο Νο 85 και ο Μπενζεμά στο 65. Είμαι βέβαιος ότι σε λίγους μήνες τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες