Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...


Μήνυμα για την υπερθέρμανση του πλανήτη θέλησε να στείλει η κυβέρνηση των Μαλδίβων επιλέγοντας να πραγματοποιήσει τη σύναντηση του υπουργικού της συμβουλίου, κάτω από το νερό!


Ο πρόεδρος Μοχάμεντ Νασίντ και οι υπουργοί του υπέγραψαν κάτω από το νερό ένα διάταγμα – έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για μειώση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Οι 11 από τους 14 υπουργούς βρέθηκαν περίπου 5 μέτρα κάτω από τη θάλασσα σε σημείο περίπου 20 λεπτά με το καράβι από την πρωτεύουσα Μέιλ ύστερα από μήνες εκπαίδευσης για το πώς μπορούν να μειώσουν τις αναπνοές τους κάτω από το νερό.

Σε δύο υπουργούς απαγορεύθηκε η κατάδυση για λόγους υγείας, ενώ ο ένας έλειπε στο εξωτερικό.

Πάντως το υπόλοιπο κυβερνητικό σχήμα βρέθηκε κάτω από το νερό μαζί με έναν δάσκαλο κατάδυσης ο καθένας στο πλάι του και έναν στρατιωτικό.

Γύρω τους δημοσιογράφοι με μάσκες και αναπνευστήρες προσπαθούσαν να καταγράψουν τις κινήσεις του προέδρου της χώρας αλλά και να απαθανατίσουν τις στιγμές.

Έμειναν για περίπου μισή ώρα επικοινωνόντας με πίνακες αλλά και χειρονομίες.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο πρόεδρος Νασίντ τόνισε πως η διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο δεν πρέπει να αποτύχει. «Σε περίπτωση αποτυχίας, όλοι θα πεθάνουμε» τόνισε ο πρόεδρος της χώρας.

Το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής έχει αγγίξει έντονα τις Μαλδίβες αφού η επιφάνεια των νησιών πάνω από τη θάλασσα δεν ξεπερνά πλέον τα δύο μέτρα και είναι ορατός ο κίνδυνος σε λίγα χρόνια από τώρα ενδέχεται να βουλιάξουν.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες