Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ...



Σπιτικά πατατάκια σε 30΄

Oι δημοφιλέστερες επιλογές σνακ είναι τα πατατάκια και οι σοκολάτες. Φτιάξτε τους, λοιπόν, σε 30 λεπτά, υγιεινά πατατάκια. Κόψτε δύο μεγάλες πατάτες, αρχικά στη μέση και στη συνέχεια σε πολύ λεπτές ροδέλες. Ραντίστε τις με ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι. Στρώστε τα πατατάκια σε ταψί και ψήστε τα για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230° C. Κατόπιν, γυρίστε τα και ψήστε τα και από την άλλη πλευρά για άλλα 10 λεπτά.

Εξωτικό άρωμα στα όσπρια σε 30"
Αν βαρεθήκατε τις συνηθισμένες γεύσεις των οσπρίων, μπορείτε με μια απλή κίνηση να τους δώσετε εξωτικό άρωμα και έντονη γεύση προσθέτοντας κύμινο στα υλικά της συνταγής. Το κύμινο ταιριάζει με τα όσπρια και αναζητά αρωματικά κρασιά. Συνοδέψτε τα, λοιπόν, με ένα αρωματικό ξηρό ροζέ από μοσχοφίλερο.

Περισσότερη βιταμίνη C σε 5'
Φτιάξτε πολύ γρήγορα και εύκολα μια εύγευστη και πρωτότυπη σαλάτα πορτοκαλιού. Κόβετε σε πολύ μικρές ροδέλες ένα μέτριο αγγούρι. Ξεφλουδίζετε 2 πορτοκάλια, αφαιρώντας και το άσπρο εσωτερικό τμήμα, και τα κόβετε πρώτα στη μέση και κατόπιν σε λεπτές ροδέλες. Σε μια σαλατιέρα, αναμειγνύετε το πορτοκάλι, το αγγούρι και προσθέτετε 6 ολόκληρα μικρά ραπανάκια. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο δυόσμο και αλάτι και περιχύνετε με ελαιόλαδο και φρεσκοστυμμένο χυμό από μισό λεμόνι.


Γιορτινό κοκτέιλ σε 4'
Τις γιορτινές μέρες, που οι επισκέψεις φίλων πυκνώνουν, κεράστε τους ένα εξωτικό κοκτέιλ που θα ετοιμάσετε σε 4 λεπτά. Καθαρίστε και κόψτε σε μικρά κυβάκια 1 παπάγια και 1 ακτινίδιο. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 1/2 χυμό λάιμ, 4 κουταλιές κονιάκ, 4 κουταλιές άσπρο ρούμι, 4 κουταλιές άχνη ζάχαρη. Ανακατέψτε και ρίξτε τα φρούτα στο μείγμα. Για το σερβίρισμα μοιράστε τα φρούτα σε 4 κολονάτα ποτήρια και γεμίστε τα μέχρι πάνω με αφρώδη οίνο. Γαρνίρετε τα ποτήρια με λεπτές φέτες λάιμ.

Πιο διαιτητικές πατάτες σε 10΄
Για να απορροφούν οι τηγανητές πατάτες λιγότερο λάδι και ταυτόχρονα να γίνονται τραγανές, ρίξτε τις στο τηγάνι μόλις κάψει το λάδι και αφήστε τις 2 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάλτε τις, αφήστε τις στο δίχτυ να στραγγίξουν και να κρυώσουν λίγο και κατόπιν ξαναβάλτε τις στο τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Υγιεινό σνακ σε 1΄
Kάθε μέρα το σώμα σας χρειάζεται 25-38 γρ. φυτικών ινών. Aν θεωρείτε ότι παίρνετε λιγότερη ποσότητα, τότε φτιάξτε ένα γρήγορο σνακ που θα σας δώσει τη μισή περίπου ποσότητα ινών της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης και θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα. Aναμείξτε 2 κουταλιές γιαούρτι με ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένα αποξηραμένα σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα και 2 κουταλιές ηλιόσπορους ή αμύγδαλα.

Γλιτώστε θερμίδες σε 1΄
Mπορεί το ελαιόλαδο να είναι υγιεινό, αλλά είναι και πολύ πλούσιο σε θερμίδες. Γι’ αυτό, μη ρίχνετε λάδι στην κατσαρόλα απευθείας από το μπουκάλι. Xρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο σκεύος (π.χ. ένα φλιτζάνι) για να ρίχνετε λάδι στο φαγητό, έτσι ώστε να ελέγχετε την ποσότητα. Nα θυμάστε ότι μία κουταλιά λάδι σάς δίνει 135 θερμίδες


Σπιτικό αναψυκτικό σε 4΄΄
Aν θέλετε ένα υγιεινό light αναψυκτικό με ανθρακικό, μπορείτε να το φτιάξετε πολύ εύκολα μόνοι σας. Zεστάνετε ελαφρά 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ή 1 φλιτζανάκι χυμό λεμονιού και διαλύστε μέσα 1 κουταλάκι μέλι. Στη συνέχεια,
ρίξτε το μείγμα σε ένα μεγάλο ποτήρι και προσθέστε ένα φλιτζάνι σόδα. Aπολαύστε το με πάγο και λίγο ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι αντίστοιχα.

Ελαφριά ομελέτα σε 5΄
Όταν κάνετε ομελέτα, μη χτυπάτε πολλή ώρα τα αυγά, γιατί ναι μεν η ομελέτα θα φουσκώσει πολύ κατά το ψήσιμο, αλλά μόλις τη σερβίρετε, θα ξεφουσκώσει αμέσως. Το μυστικό της πετυχημένης ομελέτας είναι να χτυπήσετε ελαφρά τα αυγά. Για ακόμα πιο υγιεινό αποτέλεσμα, φροντίστε, αντί να την τηγανίσετε, να την ψήσετε στο φούρνο σε αντικολλητικό σκεύος στους 180ο C μέχρι να πήξει.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες