Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΚΥΠΡΟΣ:26 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ


Την παράνομη ανακήρυξη κρατιδίου στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου καταδίκασε σήμερα η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων από την αποσχιστική ενέργεια της Τουρκίας...


Η κυπριακή κυβέρνηση, όχι απλώς καταδικάζει και καταγγέλλει την αποσχιστική ενέργεια της Τουρκίας, αλλά συνεχίζει να αγωνίζεται για επίτευξη σύντομα, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του κυπριακού για να τερματιστεί η κατοχή και ο εποικισμός και να επανενωθούν το έδαφος, ο λαός, οι θεσμοί και η οικονομία της Κύπρου στο πλαίσιο διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, τόνισε ο πρόεδρος Χριστόφιας.

Τα πολιτικά κόμματα επισημαίνουν, από την πλευρά τους, ότι τώρα είναι η ώρα της συντονισμένης προσπάθειας για εξεύρεση λύσης που θα επανενώνει την Κύπρο και θα διασφαλίζει συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας για τις μελλοντικές γενιές.

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου οργανώθηκαν από το καθεστώς Ταλάτ διάφορες «εορταστικές» εκδηλώσεις, όπως παρέλαση του τουρκικού στρατού και πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τον κυπριακό εναέριο χώρο.

Η Τουρκία εκπροσωπήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο οποίος σε ομιλία του επανέλαβε τις πάγιες τουρκικές θέσεις περί «νέου συνεταιρισμού» και συνέχισης των τουρκικών εγγυήσεων.

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε, από την πλευρά του, ότι η «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου δεν ιδρύθηκε για απόσχιση, αλλά για ένωση δύο λαών», όπως χαρακτηριστικά είπε, εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αποστολή μας, είπε, είναι «να εξασφαλίσουμε τη θέση που αξίζουν οι Τ/κ εντός της διεθνούς κοινότητας».




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες