Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 ΤΟ 2010...


Η σεζόν στη Formula 1 ολοκληρώθηκε αλλά οι -πυρετώδεις- προετοιμασίες ενόψει της επόμενης έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες.

Για ακόμα μια φορά οι αλλαγές που θα υποστεί το σπορ είναι αρκετές και σημαντικές. Η σημαντικότερη όλων έχει να κάνει με την κατάργηση των ανεφοδιασμών κατά τη διάρκεια των αγώνων, κάτι που ίσχυσε για τελευταία φορά το 1993, καθώς από το 1994 και μέχρι το 2009 είχαμε κανονικά ανεφοδιασμούς κατά τη διάρκεια των αγώνων.


Για τον λόγο αυτό η χωρητικότητα των ρεζερβουάρ θα αυξηθεί από τα 80 στα 260 λίτρα γεγονός που αποτελεί τη νέα μεγάλη πρόκληση των μηχανικών που θα πρέπει να προσαρμόσουν στα μονοθέσια τα νέα, μεγαλύτερα ρεζερβουάρ, αλλά και να βρουν λύσεις για το πως θα διαχειριστούν οι αναρτήσεις, τα λάστιχα και τα φρένα, το επιπλέον βάρος.

Αυτή η αλλαγή πάντως αναμένεται να αυξήσει το θέαμα στις κατατακτήριες δοκιμές, καθώς στο Q3 τα μονοθέσια δεν θα τρέχουν πλέον με καύσιμα αγώνα όπως συνέβαινε μέχρι φέτος. Αυτό σημαίνει ότι θα γυρίσουμε στις παλιές καλές εποχές όπου με τις ...αναθυμιάσεις στο ρεζερβουάρ οι πιλότοι έδιναν ομηρικές μάχες για την pole position προς τέρψιν φυσικά των θεατών.

Πρόκληση αποτελεί επίσης για τους ανθρώπους της Bridgestone η κατασκευή νέων ενισχυμένων ελαστικών που θα μπορούν να ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις. Μεγαλύτερες θα είναι απαιτήσεις από τα εμπρός ελαστικά τα οποία θα έχουν μικρότερο πλάτος από 270mm σε 245mm.

Το πολυσυζητημένο KERS (σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας) για το οποίο δαπανήθηκαν τόσα εκατομμύρια eυρώ σε έρευνα και εξέλιξη από τα αρμόδια τμήματα των ομάδων, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί το 2010.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το σύστημα βαθμολόγησης θα παραμείνει ως έχει παρά τις σκέψεις που υπήρχαν για την αντικατάστασή του με την απονομή μεταλλίων.

Οι νέοι παίκτες...
Τέσσερις νέες ομάδες θα μπουν στο παιχνίδι το 2010 προσδίδοντας νέο ενδιαφέρον στο σπορ. Ο λόγος για τις Campos Meta Team, Manor Grand Prix, Τeam USF1 και Lotus F1 Team οι οποίες θα χρησιμοποιούν στα μονοθέσιά τους κινητήρες της Cosworth. Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της Sauber η οποία μετά την αποχώρηση της BMW πέρασε στα χέρια της ελβετικής επενδυτικής εταιρίας Qadbak Investments. Από τη στιγμή όμως που δεν υπάρχουν θέσεις κενές στο γκριντ θα χρειαστεί να δώσουν τη συγκατάθεσή τους οι υπόλοιπες ομάδες για να μπορέσει η ομάδα να πάρει μέρος στο Πρωτάθλημα του 2010. Oι επικεφαλής πάντως δηλώνουν αισιόδοξοι.

Αλλαγές στα ρόστερ...
Σημαντικές θα είναι οι ανακατατάξεις στα ρόστερ των ομάδων. Η σημαντικότερη μετακίνηση είναι αυτή του Fernando Alonso από τη Renault στη Ferrari. Τη θέση του Ισπανού δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο γαλλικό team θα πάρει ο Robert Kubica. Με εξαίρεση τις Ferrari, Red Bull Racing και Williams που έχουν «κλείσει» τα ρόστερ τους, στις άλλες ομάδες υπάρχουν θέσεις κενές.
Από κει και πέρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το «ποιος πάει που» από τη στιγμή που στο μεταγραφικό παζάρι βρίσκονται πιλότοι όπως ο Kimi Raikkonen, ο Jenson Button, o Nico Rosberg...

Νέοι αγώνες...
Αυξάνονται από 17 σε 19 οι αγώνες το 2010 καθώς αναμένεται να έχουμε επιστροφή του καναδικού GP καθώς και τη διεξαγωγή αγώνα στη Ν. Κορέα. Το βρετανικό GP είναι προγραμματισμένο να γίνει στην πίστα του Donington Park, ενώ η αυλαία της σεζόν θα πέσει στο Interlagos όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια με εξαίρεση τη φετινή σεζόν όπου ο τελευταίος αγώνες της χρονιάς έγινε στην νεότευκτη και καθ' όλα εντυπωσιακή πίστα Yas Marina, στο Abu Dhabi.

Η λίστα θα ανανεώνεται κάθε φορά που θα υπάρχουν εξελίξεις και επίσημες ανακοινώσεις:

Brawn GP Formula One Team
Κινητήρες: ???
Πιλότοι: ???

Red Bull Racing
Κινητήρες: Renault ?
Πιλότοι: Sebastian Vettel - Mark Webber

Vodafone McLaren Mercedes
Κινητήρες: Mercedes
Πιλότοι: Lewis Hamilton - ???

Scuderia Ferrari
Κινητήρες: Ferrari
Πιλότοι: Fernando Alonso - Felipe Massa (Giancarlo Fisichella)

Panasonic Toyota Racing
Κινητήρες: Toyota
Πιλότοι: ???

AT&T Williams
Κινητήρες: Cosworth
Πιλότοι: Rubens Barrichello - Nicolas Hülkenberg

Renault F1 Team
Κινητήρες: Renault
Πιλότοι: Robert Kubica - ???

Force India F1 Team
Κινητήρες: Mercedes
Πιλότοι: ???

Scuderia Toro Rosso
Κινητήρες: Ferrari
Πιλότοι: ???

Campos Meta Team
Κινητήρες: Cosworth
Πιλότοι: Bruno Senna - ???

Lotus F1 Team
Κινητήρες: Cosworth
Πιλότοι: ???

Manor Grand Prix
Κινητήρες: Cosworth
Πιλότοι: ???

Team USF1
Κινητήρες: Cosworth
Πιλότοι: ???

Sauber
Κινητήρες: ???
Πιλότοι: ???

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες