Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

OΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟ


Τα... γυαλιά στους ενήλικους ως προς τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και Διαδικτύου βάζουν οι μαθητές 8 έως 15 ετών, για τους οποίους και το κινητό τηλέφωνο φαίνεται ότι πλέον αποτελεί... προέκταση του χεριού τους, με τα μισά παιδιά του Δημοτικού και σχεδόν όλα του Γυμνασίου να διαθέτουν κινητό...

Ο υψηλός βαθμός εξοικείωσης των παιδιών με τις νέες τεχνολογίες αποτυπώνεται στις πρόσφατες μετρήσεις του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας για το τελευταίο τρίμηνο του 2008.

Καρτοκινητά


Σύμφωνα με αυτές, η χρήση του κινητού τηλεφώνου από τα παιδιά αγγίζει το 72%, ενώ αυξάνεται με την είσοδό τους στο Γυμνάσιο, καθώς το ποσοστό χρήσης εκτοξεύεται στο 94% στις ηλικίες 12-15 ετών έναντι 44% για τις ηλικίες 8-11 ετών. Η πλειονότητα των παιδιών (89%) διαθέτει καρτοκινητό τηλέφωνο, ενώ το 52% μιλά στο κινητό λιγότερο από μία ώρα την εβδομάδα.

Εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου, η οποία εμφανίζει διπλάσιο ποσοστό στα παιδιά σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, ενώ ήδη το 11% των νεαρών χρηστών διαθέτει και δικό του ιστολόγιο (blog).

Συγκεκριμένα, το 85% των παιδιών χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ το ποσοστό χρήσης αυξάνεται ανάλογα με την ηλικία, με τους μαθητές 12-15 ετών να χρησιμοποιούν κομπιούτερ σε ποσοστό 91%. Ο υπολογιστής χρησιμοποιείται εντατικά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα από εννέα στους δέκα χρήστες, ενώ οι μισοί τον χρησιμοποιούν καθημερινά.

«Σερφάρουν»
Οκτώ στα δέκα παιδιά που χρησιμοποιούν υπολογιστή, «σερφάρουν» και στο Ιντερνετ, αναλογία η οποία είναι σχεδόν διπλάσια του γενικού πληθυσμού.

Οι μαθητές του Γυμνασίου, τα αγόρια αλλά και τα παιδιά που κατοικούν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα αστικά κέντρα μπαίνουν στο Ιντερνετ περισσότερο.

Το 88% των χρηστών του Διαδικτύου «σερφάρει» τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ το 47% καθημερινά, με τα κορίτσια να εμφανίζουν ένα ελαφρύ προβάδισμα στην καθημερινή χρήση (49% έναντι 45% των αγοριών). Οι καθημερινοί χρήστες περνούν περίπου τέσσερις ώρες στο Διαδίκτυο, οι εβδομαδιαίοι 3 και οι μηνιαίοι 2 ώρες.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες