Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ...


Το Μαρούσι διέλυσε τον Αρη με 89-60 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη και τελευταία φάση του προκριματικού της Ευρωλίγκα όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Λε Μαν και Αλμπα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία κόντρα στον Αρη που δεν ήξερε γιατί ήρθε στην Αθήνα.




Το Μαρούσι ήταν καλύτερο από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο και πήρε απόλυτα δίκαια την πρόκριση. Ο Αρης από την άλλη, δεν έπαιξε μπάσκετ ούτε για ένα πεντάλεπτο και θα αρκεστεί στις προσπάθειές του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το Μαρούσι ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 14-0, αφήνοντας τον Αρη χωρίς καλάθι για περίπου πεντέμισι λεπτά. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμοιαζε να μην γνωρίζει τι ακριβώς την έχει "χτυπήσει" και προσπαθούσε να συνέλθει, αλλά αυτό έμοιαζε αδύνατο για την ομάδα του Αντρέα Ματσόν. Ο Αρης σκόραρε, αλλά το Μαρούσι δεν κατέβασε ταχύτητα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκε με 21-4 στο 8' και τελείωσε την πρώτη περίοδο ούσα μπροστά με 18 πόντους (27-9).

Η διαφορά ξεπέρασε για πρώτη φορά τους 20 πόντους με το... καλημέρα της δεύτερης περιόδου. Το Μαρούσι ξέφυγε με 30-9, αλλά ακολούθησε ένα σερί 8-0 της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Παρ΄ όλα αυτά, το Μαρούσι επανήλθε χάρη στις εξαιρετικές πάσες του Γιώργου Διαμαντόπουλου, ο οποίος έβγαζε έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του. Παράλληλα το Μαρούσι είχε εξαιρετικό ποσοστό στα σουτ τριών πόντων και κάπως έτσι η διαφορά έφτασε τους 22 πόντους (43-21) στο 18'.

Οσο κι αν φαίνεται παράξενο όλο το δεύτερο ημίχρονο κύλησε σαν... τυπική διαδικασία. Ο Αρης προσπαθούσε να μειώσει, αλλά το Μαρούσι ήταν πολύ καλό και έβρισκε τρόπους να συντηρεί την ήδη πολύ μεγάλη διαφορά. Ο Νίκος Χατζηβρέττας πάλευε με τον Κίκι Κλαρκ, αλλά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν απαντήσεις σε όλα.

Ως εκ τούτου το Μαρούσι δεν απειλήθηκε ουσιαστικά μέχρι το φινάλε του αγώνα και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στον επόμενο προκριματικό γύρο της Ευρωλίγκα που θα αντιμετωπίσει μία εκ των Αλμπα Βερολίνου και Λε Μαν. Ο νικητής από το ζευγάρι που θα δημιουργηθεί θα πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους της Ευρωλίγκα της νέας περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 27-9, 45-27, 66-49, 89-60.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Μπαρτζώκας): Παπαντωνίου 2, Κις 18 (4), Πελεκάνος 18 (2), Μπατής 3 (1), Χόμαν 6, Διαμαντόπουλος 1, Μαυροειδής 5, Καλάθης, Αριγκμπάμπου 2, Κένταλ 5 (1), Καϊμακόγλου 17 (2), Γκόρντον 12 (2).
ΑΡΗΣ (Ματσόν): Κλαρκ 15 (2), Μπετς 4, Ντέι 4, Ρίτσαρντσον 2, Χατζηβρέττας 15, Ντικούδης 8, Μπέλσερ, Κακιούζης 2, Μπάρλος 10 (2).



2 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες