Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ...


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ...

Τομέας Δημόσιας Τάξης
Τέλος με την αστυνομική βία και τους χούλιγκανς δίνει ο του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με μέτρα που εξήγγειλε στην ομιλία του.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός, ιδρύονται ήδη, τόσο στην ΕΛΑΣ, όσο και στο Λιμενικό, υπηρεσίες για την αστυνομική αυθαιρεσία σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη. Είπε ακόμη ότι αλλάζει τόσο το καθεστώς διενέργειας των διοικητικών εξετάσεων όσο και το πειθαρχικό δίκαιο στα σώματα ασφαλείας.

«Θέλουμε μία Αστυνομία φιλική στον πολίτη, αλλά και αποτελεσματική», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης κοινοποιώντας ότι από τις αρχές του νέου χρόνου θα επανέλθει ο Αστυνομικός της Γειτονιάς, αλλά και οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες.

Ο υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα αποφασισμένος για την αντιμετώπιση της βίας στις πόλεις, στέλνοντας μήνυμα σ΄εκείνους, που βιαιοπραγούν σε βάρος των πολιτών, ενώ υπογράμμισε ότι θα ενισχυθούν και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού εγκλήματος. «Στο στόχαστρο θα μπει και η αστυνομική διαφθορά, ενώ πρέπει να επανεξεταστούν θέματα γραφειοκρατίας».

Προειδοποίησε ακόμη ότι θα κυριαρχήσει η αξιοκρατία, αφού το θέμα του κομματισμού είναι «καταστροφικό για τα σώματα ασφαλείας, ενώ η ολιγωρία και η έλλειψη αίσθησης ευθύνης δεν μπορεί να είναι αποδεκτή». Γνωστοποίησε ακόμη την κατάργηση, εντός του 2010, της αγροφυλακής και την απορρόφηση των υπηρετούντων σε αυτή σε άλλες υπηρεσίες, ενώ θα ιδρυθεί και αρχηγείο Λιμενικού Σώματος.




Τομέας Υποδομών

«Ο τομέας των δημοσίων έργων διέρχεται βαθιά και εντεινόμενη κρίση, που οφείλεται στις επιλογές της απελθούσας κυβέρνησης και ιδίως, στη δραματική μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και στις μεγάλες καθυστερήσεις στην απορρόφηση των κοινοτικών πόρων», ανέφερε στην ομιλία του, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας.

Για τα δημόσια έργα ο κ. Ρέππας προανήγγειλε νέο σύστημα στα κατασκευαστικά έργα.

«Με το σύστημα που θα προταθεί, θα παρέχεται από τον ανάδοχο, εγγύηση κλειστού τιμήματος χωρίς υπερβάσεις και δέσμευση χρόνου χωρίς αποκλίσεις για το φυσικό αντικείμενο, που δημοπρατείται κάθε φορά», είπε.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι αναμόρφωση χρειάζεται και ο νόμος περί μελετών, αλλά και το σύστημα των συμβάσεων παραχώρησης, το οποίο ως στιγμής καλεί τους πολίτες «να πληρώνουν διόδια για έργα, που δεν έχουν ακόμα εκτελεστεί» και γεννά αιτήματα πρόσθετης χρηματοδότησης από το ελληνικό δημόσιο.

Έκανε γνωστό ότι στο ίδιο πλαίσιο, θα υπάρξει μείωση του ποσοστού των εισπράξεων διοδίων, που παρακρατούνται για το Δημόσιο, ώστε να μειωθεί η τιμή τους σε εύλογο ύψος και οι σημαντικές διοικητικές πράξεις, που θα καθορίζουν την εξέλιξη των έργων, θα υποβάλλονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας για προδικαστικό έλεγχο.

Άλλες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση του βασικού οριζόντιου άξονα της Εγνατίας Οδού, η προετοιμασία για την απελευθέρωση της Ταχυδρομικής Αγοράς το 2013, η περαιτέρω ανάπτυξη του Μετρό στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη κ.ά.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες