Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ...


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...


Τομέας Πολιτισμού
Ως πρώτο βασικό στόχο, ο νέος υπουργός κ. Γερουλάνος έθεσε τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής σε κάθε γωνιά της χώρας με την ανάδειξη όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, με την ανάδειξη και αξιοποίηση των μουσείων ως των μνημείων, και από τους παραδοσιακούς οικισμούς ως τα έθιμα, ανάδειξη και αξιοποίηση της σύγχρονης κουλτούρας και του φυσικού πλούτου.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, στον τομέα του αθλητισμού προτεραιότητα θα δοθεί στη στήριξη του σχολικού, μαζικού και σωματειακού αθλητισμού και το άνοιγμα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στους πολίτες.

Ως δεύτερο βασικό στόχο, ο υπουργός έθεσε την αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού, με διαφάνεια στις επιχορηγήσεις αθλητικών ομοσπονδιών και με πλήρη δημοσιοποίηση, μέσω του διαδικτύου των χρηματοδοτήσεων προσώπων και έργων.

Χαρακτήρισε απαράδεκτο το καθεστώς των απασχολουμένων στο υπουργείο του, αφού «το 50% είναι προγραμμάτων stage, μια κατάσταση, που δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Ο κ. Γερουλάνος σημείωσε πως «γραφειοκρατία, κακοδιαχείριση και αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων κυριαρχούν» και δεσμεύτηκε ότι όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.




Τομέας Δικαιοσύνης

Έμφαση στην εγκαθίδρυση κανόνων διαφάνειας στη δημόσια ζωή, στην ενίσχυση τόσο της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης όσο και των Ανεξάρτητων Αρχών και στην προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης-Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης.

Αναπτύσσοντας τις βασικές αρχές του υπουργείου του, ο κ. Καστανίδης τόνισε μεταξύ άλλων, ότι στόχος είναι να ενισχυθεί το κύρος και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Για το σκοπό αυτό, όπως είπε, η κυβέρνηση επιλέγει την αλλαγή στον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της με συμμετοχή και της Βουλής στη διαδικασία, τη διασφάλιση της εσωτερικής ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών με καθιέρωση μόνιμων, σταθερών και αντικειμενικών κριτηρίων και άρση κάθε περιορισμού στο θεσμό του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ Καστανίδης και στη βελτίωση των όρων και στην ταχύτητα και απονομή της δικαιοσύνης. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση προτείνει:

Την ίδρυση και λειτουργία της δικαστικής αστυνομίας σε όλες τις μεγάλες Εισαγγελίες της χώρας,

Ευρεία αποποινικοποίηση των ήσσονος σημασίας αδικημάτων και αντικατάσταση των ποινών με διοικητικές κυρώσεις,

Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών και εισαγγελέων,

Άμεση τροποποίηση ή απλοποίηση νομοθετικών ρυθμίσεων και ουσιαστική ενίσχυση εξωδικαστικών θεσμών.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες