Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Λίνο: «Μπορούμε και το πρωτάθλημα»


O βραζιλιάνος παίκτης του ΠΑΟΚ,ο οποίος σκόραρε στον αγώνα με τα Γιάννινα,με πολύ καλή εκτέλεση φάουλ,έδωσε συνέντευξη στο "μέτροσπορ".Ας δούμε τι ρωτήθηκε και τι απάντησε...
Μετράς τα γκολ που έχεις πετύχει με φάουλ;

«Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να έχω πετύχει 13 γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Μου μίλησαν για τον Φραντζέσκο και τα 36 του γκολ από φάουλ. Είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο που δύσκολα θα το έφτανα. Εγώ θέλω να βοηθάω τον ΠΑΟΚ είτε με γκολ, είτε με οποιαδήποτε δουλειά μπορώ να κάνω στο γήπεδο».

-Πώς ένιωσες που έμεινες εκτός 11άδας στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν;

«Αυτή ήταν η απόφαση του προπονητή. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δουλεύουν σκληρά για να πάρουν θέση βασικού και όταν γίνεται αυτό είναι πολύ όμορφο. Έπρεπε να παίξει και ο Σαβίνι που ήταν νέος παίκτης. Ο προπονητής με εμπιστεύτηκε στα τρία τελευταία ματς και χαίρομαι για αυτό. Θέλω να βοηθώ την ομάδα με κάθε τρόπο».

-Στα άσχημα αποτελέσματα ακούγονταν πολλά για την κατάσταση στα αποδυτήρια. Τι έχεις να πεις για αυτό;

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές βοηθούμε ο ένας τον άλλο. Είμαστε μια ομάδα πολύ δεμένη. Δεν είχαμε καλά αποτελέσματα γιατί δεν ήμασταν σε καλές μέρες. Τώρα με τα θετικά αποτελέσματα ήρθε η ηρεμία που χρειαζόμαστε για τη συνέχεια».

-Τι προσδοκάς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος;

«Έχουμε ακόμη δρόμο για να πείσουμε αγωνιστικά. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για να γίνουμε πρωταθλητές. Κάθε μέρα, σε κάθε ματς γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Έτσι μπορούμε να φτάσουμε στο τέλος του πρωταθλήματος και να κάνουμε την πιο όμορφη έκπληξη παίρνοντας το πρωτάθλημα. Φυσικά και ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά αυτό θέλουμε, έναν τίτλο».

-Ο σημερινός ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα;

«Η ομάδα θα γίνει ακόμη καλύτερη. Υπάρχουν 5-6 παίκτες καινούριοι που ακόμη μαθαίνουν τη νοοτροπία του προπονητή και γενικότερα της ομάδας. Χρειάζονται ακόμη χρόνο. Σε κάθε ματς είμαστε όλο και πιο βελτιωμένοι. Παίρνοντας σε κάθε παιχνίδι τους τρεις βαθμούς, θα μειώσουμε τη διαφορά και θα γίνουμε πιο απειλητικοί για τον τίτλο».

-Πέρσι εσύ και ο Σορλέν ενσωματωθήκατε αμέσως. Πώς το εξηγείς αυτό;

«Εγώ και ο Ολιβιέ παίζαμε ήδη σε άλλα πρωταθλήματα, σε Πορτογαλία και Γαλλία. Δεν είχαμε χρόνο για προετοιμασία ή για φιλικά. Έπρεπε να παίξουμε αμέσως. Αυτό ήταν πολύ καλό, γιατί ήμασταν σε πολύ καλή φυσική και τεχνική κατάσταση και ήμασταν και τυχεροί που ο προπονητής πόνταρε σε μας. Για αυτό προσαρμοστήκαμε αμέσως, χάρη και στη βοήθεια των συμπαικτών μας».

-Θεωρείς πως ο φετινός ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από τον περσινό;

«Πιστεύω πως είναι μια παρόμοια ομάδα. Έχουμε πολλούς παίκτες από πέρσι με κάποιες νέες προσθήκες. Εξάλλου έχουμε ακόμα δρόμο για να βελτιωθούμε και θα είμαστε καλύτερη ομάδα».

-Πώς αντιμετωπίζετε το ματς με τον Παναθηναϊκό;

«Σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη για την Κυριακή. Είναι ένας δυνατός αντίπαλος. Κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση, ο ΠΑΟΚ δουλεύει για να πετύχει τους στόχους του. Τώρα στόχος του είναι να κερδίσει τον Παναθηναϊκό και δουλεύουμε για αυτό».

-Το συμβόλαιό σου λήγει το καλοκαίρι. Σκέφτεσαι την επόμενη μέρα;

«Δεν σκέφτομαι το μετά. Έχω ακόμα πολλά πράγματα να κερδίσω και πολλά πράγματα να κάνω με τον ΠΑΟΚ. Σκέφτομαι μόνο το παρόν. Θα σκεφτώ το μέλλον όταν έρθει η ώρα».

-Θα ήθελες να συνεχίσεις στον ΠΑΟΚ;

«Δεν έχω μιλήσει με τη διοίκηση, ούτε φυσικά με καμία άλλη ομάδα. Όταν έρθει η ώρα θα το συζητήσουμε».

-Ο γιος σου παίζει μπάλα;

«Στα έξι του τώρα, τον ενδιαφέρει μόνο το πλέι-στέισον. Μέχρι πριν ένα μήνα τον είχα στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Ήθελε να σταματήσει και τώρα μου ζητάει κολυμβητήριο και τένις. Ελπίζω να αλλάξει γνώμη μεγαλώνοντας γιατί θέλω να τον δω ποδοσφαιριστή!»

-Τι λείπει από τον ΠΑΟΚ για να φτάσει στον τίτλο;

«Λείπει τύχη. Δουλεύουμε πολύ σκληρά. Υπήρξαν παιχνίδια που δεν είχαμε καθόλου τύχη. Η λογική λέει πως για να πάρουμε το πρωτάθλημα πρέπει να κερδίσουμε τους τρεις της Αθήνας. Βέβαια υπάρχουν και άλλες καλές ομάδες πέραν από τους τρεις».

-Έχεις ζήσει κάτι ανάλογο με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ;

«Το καλοκαίρι πήγα για διακοπές στη Βραζιλία. Μίλησα για το λαό του ΠΑΟΚ σε όλους τους φίλους μου, παλιούς συμπαίκτες και συγγενείς. Τους είπα πως αυτό που ζούμε στην Τούμπα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Έπαιξα σε Πόρτο, Φλουμινένσε, Σαν Πάολο και δεν βρήκα πουθενά τόσο παθιασμένους φιλάθλους. Κάθε φορά που μπαίνω στην Τούμπα, συγκινούμαι και αποκτώ ακόμη περισσότερο πάθος για το ματς που έχουμε να παίξουμε».

-Πώς σου φάνηκε που οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν έρθει στην προπόνηση;

«Ήταν η πρώτη φορά που έζησα κάτι τέτοιο. Οι φίλαθλοι θέλουν αποτελέσματα. Ήρθαν στην προπόνηση γιατί ξέρουν πως έχουμε τις δυνατότητες για να πάρουμε νικηφόρα αποτελέσματα. Μιλήσαμε μαζί τους, τους είπαμε πως προσπαθούμε και θα βελτιωθούμε και πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα αν έχουμε και λίγη τύχη. Ευτυχώς μετά από αυτό, έχουμε μόνο νίκες. Ας έρχονται πιο συχνά!»(σ.σ. γέλια)

-Όταν ακούς τη λέξη ΠΑΟΚ τι σκέφτεσαι πρώτο;

«Μια μεγάλη ομάδα, που έχει γράψει την ιστορία της στην Ελλάδα. Όλοι πρέπει να έχουν σεβασμό για τον ΠΑΟΚ».

-Πώς βιώσατε την αλλαγή προέδρου;

«Ήταν μεγάλη έκπληξη για μας, γιατί έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο Ζαγοράκης πήρε μια προσωπική απόφαση και πρέπει να τη σεβαστούμε. Τώρα είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ με πρόεδρο τον Ζήση Βρύζα που τον γνωρίζουμε καλά. Όλοι μαζί, μια γροθιά, πορευόμαστε για να πάρουμε έναν τίτλο, κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούμε».

-Τι θα άλλαζες στον έναν περίπου χρόνο που είσαι εδώ;

«Τα τρία άσχημα αποτελέσματα της φετινής σεζόν. Δεν θα άλλαζα κάτι άλλο. Ζω κάτι πολύ όμορφο στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα αναπτύσσεται συνεχώς και βελτιώνεται. Θα ζήσουμε ακόμη καλύτερα πράγματα στη συνέχεια, φτάνοντας τον ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος»



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες