Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ο ΝΕΛΣΙΝΙΟ ΠΙΚΕ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΟΛΑ...


Ο πρώην πιλότος της Renault στη F1, Νέλσον Πικέ Τζούνιορ, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τα γεγονότα που οδήγησαν στο σκάνδαλο με το «στημένο» ατύχημα στην πίστα της Σιγκαπούρης την περασμένηχρονιά και την τιμωρία, τόσο της ομάδας, όσο και των «εγκεφάλων» της συνομωσίας, Φλάβιο Μπριατόρε και Πατ Σίμοντς.



Μιλώντας στους «Times», ο Βραζιλιάνος οδηγός αποκάλυψε όλο το παρασκήνιο που προηγήθηκε και τελικά τον οδήγησε στο να προκαλέσει ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σύμφωνα με το σχέδιο στον 14ο γύρο, θα έμπαινε, όπως και τελικά έγινε, αυτοκίνητο ασφαλείας, επιτρέποντας στον ομόσταυλό του, Φερνάντο Αλόνσο, να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να φτάσει στη νίκη.

Ο Πικέ αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι επιχείρησε να εκβιάσει την ομάδα της F1, ζητώντας ανανέωση του συμβολαίου του προκειμένου να μην κοινοποιήσει την υπόθεση, πράγμα που έκανε όταν κατάλαβε ότι θα αποτελούσε παρελθόν από την ομάδα. Όπως είπε, ο ίδιος έπεσε θύμα εκβιασμού.

«Πολλοί θεώρησαν ότι υπήρξε εκβιασμός από μέρους μου, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Αντίθετα, σε κάθε αγώνα με απειλούσαν ότι θα έσπαγαν τη συμφωνία μας ή δεν θα την ανανέωναν για την επόμενη χρονιά. Προχώρησα στην καταγγελία για να μην υποστεί κανένας οδηγός όσα πέρασα εγώ», υποστήριξε ο Πικέ.

Ο Βραζιλιάνος αποκάλυψε ότι το σχέδιο του γνωστοποιήθηκε λίγες μόνο ώρες πριν τον αγώνα, σε συνάντηση που είχε με τον μάνατζερ της Renault, Φλάβιο Μπριατόρε και τον μηχανικό, Πατ Σίμοντς.

«Έγιναν όλα τόσο γρήγορα και δεν πρόλαβε να σκεφτώ όλες τις συνέπειες. Δεν μπορούσα να σκεφτώ καθαρά. Το σχέδιο του ατυχήματος μου παρουσιάσθηκε λίγο πριν τον αγώνα. Δεν είχα και κανένα σπουδαίο χρόνο, οπότε συμφώνησα. Φοβήθηκα για το συμβόλαιό μου».

Σε όσους τον κατηγόρησαν ότι άργησε να καταγγείλει τα γεγονότα αυτά, απάντησε ότι μαζί με τον πατέρα του, ενημέρωσαν κάποιους ανθρώπους, αλλά για ένα θέμα τόσο σοβαρό θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός πριν προχωρήσει στη δημοσιοποίηση του.

Τώρα, ο Πικέ δηλώνει έτοιμος να αφήσει πίσω του τα γεγονότα του παρελθόντος και να προχωρήσει. «Προσπαθώ να κοιτάξω μπροστά, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι η ζωή μου. Θέλω να αποδείξω την αξία μου μέσα στις πίστες. Έκανα ένα λάθος, αλλά δεν δημοσιοποιούσα όσα συνέβησαν, θα έκανα ακόμη ένα», συμπλήρωσε.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες