Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ...


Περισσότεροι από 160 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πλημμύρες και κατολισθήσεις, που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, που πλήττουν τις Φιλιππίνες τις τελευταίες ημέρες, τη στιγμή που η χώρα, προσπαθεί να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής, μετά το πρόσφατο πέρασμα των φονικών τυφώνων, Ketsana και Parma.



Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, 69 ήταν οι νεκροί μόνο στην επαρχία Benguet. Ακόμα 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του στην πόλη Baguio, ενώ περίπου 30 πόλεις πλημμύρισαν στις επαρχίες Pangasinan.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της χώρας, πολλές από τις κατολισθήσεις προκλήθηκαν από υπερχείλιση φραγμάτων, όταν ακόμα ο τυφώνας Parma βρισκόταν σε πολύ αρχικό στάδιο.

Ο Parma έπληξε τις Φιλιππίνες μόλις μία εβδομάδα μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Ketsana, ο οποίος άφησε πίσω του 300 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές.

«Οι βροχοπτώσεις είναι πρωτόγνωρες», δήλωσε στο βρετανικό πρακτορείο, BBC, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Συντονισμού σε Έκτακτες Εθνικές Καταστάσεις και προσέθεσε : «Είμαστε πιεσμένοι, αναμφίβολα, αλλά ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεδομένων των συνθηκών».

Έκκληση για βοήθεια

Ο κυβερνήτης των επαρχιών Pangasinan, Amado Εspino, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι πόλεις πλημμύρισαν από την υπερχείλιση του φράγματος San Roque.

«Το φράγμα υποτίθεται ότι υπάρχει για την αποφυγή των πλημμύρων, ωστόσο, αυτή τη στιγμή είναι τόσο γεμάτο, που είναι σα να μην υπάρχει», τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Espino ανέφερε ακόμα πως οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στα σωστικά συνεργεία να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους και να τους απελευθερώσουν.

Η δεύτερη τη τάξει της κυβέρνησης της περιοχής, Marlyn Premicias, δήλωσε στο Associated Press ότι κάτοικοι της στέλνουν στο κινητό γραπτά μηνύματα, ζητώντας από εκείνη να στείλει τα σωστικά συνεργεία, στα σημεία, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι.

Η Gwendolyn Pang, μέλος του Ερυθρού Σταυρού στις Φιλιππίνες, μιλώντας στο BBC, τόνισε πως «οι περισσότερες από τις πληγείσες περιοχές δε διακρίνονται από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, οπότε η οποιαδήποτε διάσωση ή αρωγή μπορεί να φτάσει στους πληγέντες μόνο από αέρος».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες