Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Κατσικάρης ο αντι-Ματσόν;


Η πρώτη επαφή έγινε. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Γιάννης Δαμιανίδης και ο Φώτης Κατσικάρης συναντήθηκαν χθες στην Αθήνα. Αντικείμενο της συζήτησης η συνεργασία του 42χρονου τεχνικού με τον Άρη, μετά το «κάζο» του ΟΑΚΑ απ’ το Μαρούσι.


Η λύση της συνεργασίας με τον Αντρέα Ματσόν οδηγεί τη διοίκηση της ΚΑΕ στην αναζήτηση άλλης λύσης για την τεχνική ηγεσία κι αυτό σίγουρα, με τις παρούσες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα, δεν ήταν και η πιο εύκολη δουλειά. Ο Φώτης Κατσικάρης αποτελούσε και αποτελεί την πρώτη επιλογή, και έτσι έγινε η κίνηση για να συναντηθούν χθες το βράδυ, με σκοπό φυσικά τη συνεργασία. Η συνάντηση έγινε στην Αθήνα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας και διήρκεσε ουκ ολίγες ώρες. Άλλωστε αυτό αναμενόταν – δεν μπορούσαν εκ των πραγμάτων οι δύο άντρες να δώσουν τα χέρια σε μια τόσο κρίσιμη καμπή για το παρόν και το μέλλον μιας τόσο μεγάλης ομάδας όπως ο Άρης. Ήταν δεδομένο ότι ο Κατσικάρης ήταν και είναι θετικός στη προοπτική να αναλάβει τον Άρη, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, όπου για κάθε προπονητή θα ήταν πολύ δύσκολο το έργο. Μη έχοντας την ευθύνη οργάνωσης και του σχεδιασμού της ομάδας, λογικό είναι να είχε τις σκέψεις του σχετικά με την «ανανέωση» του ρόστερ, έστω κι αν αυτό έχει «ζωή» λίγες εβδομάδες. Ήταν ένα απ’ τα πρώτα θέματα της συζήτησης, πέραν των άλλων στοιχείων, που αφορούν και τις προσωπικές απαιτήσεις του προπονητή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άντρες μίλησαν αρκετά για το πώς μπορεί να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας, πως μπορεί να ενισχυθεί έστω και τώρα η ομάδα και το πώς μπορεί να αλλάξει το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας απ’ τη στιγμή που υπάρχει και αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος της Α1. Κάποιες φήμες ότι οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια δεν επιβεβαιώθηκαν, λόγω του περασμένου της ώρας. Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαριστεί το αν θα συνεργαστούν οι δύο πλευρές, το αν ο Φώτης Κατσικάρης θα αναλάβει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή τον Άρη και θα μπορέσει να τον βγάλει απ’ το αγωνιστικό αδιέξοδο. «Παιδιά, θέλω να μιλήσουμε πρώτα και μετά να πούμε οτιδήποτε» έλεγε χθες σε όλους τους δημοσιογράφους που τον καλούσαν για μια τοποθέτηση καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Παρόμοια η αντίδραση και του προέδρου της ΚΑΕ, Γιάννη Δαμιανίδη. Τα σπουδαία αναμένονται σήμερα, ίσως και η επίσημη ανακοίνωση συνεργασίας με τον 42χρονο τεχνικό, ή με κάποιον άλλον, αφού είναι γνωστό ότι έχει γίνει προεργασία – υπό την έννοια διερευνητικών επαφών και με άλλους προπονητές, μέσω «τρίτων», των εκπροσώπων τους ή άλλων «πηγών».
Ποιος είναι ο Φώτης Κατσικάρης
Ο Κατσικάρης που έχει παίξει μπάσκετ στην ΑΕΚ, αλλά και στον Ιωνικό, τον Σπόρτινγκ και στο Ηράκλειο, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1998 στην ΑΕΚ. Θήτευσε δίπλα σε μεγάλους προπονητές όπως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και έγινε «πρώτος» προπονητής στην ΑΕΚ την περίοδο 2003-2004. Την βοήθησε να φτάσει στους «16» της Ευρωλίγκα και στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος το 2005. Κατόπιν πήγε στην Διναμό Αγίας Πετρούπολης, με την οποία έφτασε στους ημιτελικούς του FIBA Eurocup και στους «4» του Ρωσικού πρωταθλήματος. Η πολύ καλή παρουσία του και εκεί οδήγησε την Παμέσα Βαλένθια να τον εμπιστευθεί και κάθισε στον πάγκο της για δύο σεζόν, απ’ το 2006 μέχρι πέρσι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες